NIZ RADIONICA

Novost u Startup inkubatoru; U ponedjeljak kreće Startup Green

U sklopu Startup inkubatora Rijeka od ponedjeljka, 3. travnja, kreće novi program, Startup Green, sastavljen od niza radionica koje se bave različitim temama iz područja čistih i zelenih industrija, zaštite okoliša, energetike i uštede energije te održivog razvoja.

Program je namijenjen poduzetnicima koji žele razviti svoje poslovanje u području navedenih industrija ili ga unaprijediti u skladu s načelima održivosti i društvene odgovornosti i kroz primjenu inovacija i novih rješenja u području energetske učinkovitosti.

Poput postojećih programa, Startup Green održavat će se u prostoru centra RiHub, Ivana Grohovca 1a, a za sve polaznike je u potpunosti besplatan.

Za sudjelovanje nisu potrebni posebni uvjeti, već isključivo obavezna prijava na email: startup@rijeka.hr najkasnije 24 sata prije početka radionice. Broj sudionika po radionici ograničen.

U ponedjeljak, 3. travnja od 18 do 20 sati Natali Bosić održat će radionicu izrade kokedama – zemljane kugle obložene mahovinom. Ova zanimljiva forma sadnje biljaka bez posude potječe iz Japana i čini savršen spoj prirode i umjetnosti. Svaki od sudionika izradit će vlastitu kokedamu koju će moći ponijeti kući.  Također, sudionici radionice imat će priliku upoznati nekoliko nezahtjevnih biljaka koje su ujedno i sjajni pročišćivači zraka.

Ivana Brkljačić i Philip Klobučar iz obrta Terra Nera će u četvrtak, 6. travnja od 18 do 20 sati održat će radionicu „Važnost komposta i organske poljoprivrede u izazovnim vremenima“. Sudionici radionice će moći saznati više o procesu kompostiranja, ulozi komposta u kruženju tvari u prirodi te organskoj proizvodnji hrane. Svaki polaznik dobit će i biljku kao poklon.

U srijedu, 12. travnja od 18 do 20 sati Martina Tuta održat će radionicu “Proljetni wild foraging u službi imuniteta“, na temu branja samoniklog bilja. Sudionici radionice će nakon održanog predavanja moći prepoznati nekoliko najljekovitijih proljetnica iz našeg kraja, te od istih i pripremiti svoje čajne mješavine.

Više o Startup Green radionicama na mrežnim stranicama Startup inkubatora Rijeka.

Uz postojeći inkubacijski program, Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke od 2022. u sklopu Startup inkubatora uvodi dodatne otvorene programe namijenjene širem krugu korisnika, usmjerene na jačanje poslovnih i poduzetničkih kompetencija, umrežavanje i razmjenu iskustava. Od ožujka 2022. pokrenuta su sva takva programa – Startup Lite i Startup Creative.

Dodatni programi Startup inkubatora bilježe izvrstan odaziv korisnika tijekom 2022. godine: na radionicama programa Startup Lite sudjelovalo je ukupno 267 polaznika, dok je na radionicama programa Startup Creative bilo njih ukupno 187. Njihova uspješnost neupitni je pokazatelj da je razvoj otvorenih specijaliziranih programa i pružanje besplatnih edukacija užim skupinama korisnika jedan od razvojnih imperativa Startup inkubatora Rijeka.

U proračunu Grada Rijeke za financiranje dodatnih programa Startup Lite, Startup Creative i Startup osigurano je 1.725,40 eura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari