SMANJENJE OTPADA

Galerija | KASTAV Započeli radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta

Započeli su radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Žegotima. Građevinski dio radova ima rok od 140 dana, a potom slijedi opremanje i izgradnja sustava tehničke zaštite pa se očekuje otvaranje objekta u prvom dijelu iduće godine.

Podsjetimo, Grad Kastav je uspješnom prijavom na javni poziv „Uspostava reciklažnih dvorišta Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dobio 806.671,90 EUR za izgradnju reciklažnog dvorišta u Žegotima na zemljištu dobivenom od Republike Hrvatske. Projekt je ukupne vrijednosti 984.893,28 EUR, a uspostavom reciklažnog dvorišta zaživjet će i Zona gospodarenja otpadom Kastav.

Osnovni cilj je osigurati potrebnu infrastrukturu za smanjenje odlaganja otpada na odlagališta i promicanje recikliranja na području grada Kastva. Sve fizičke i pravne osobe ovime dobivaju uvjete da odgovorno gospodare otpadom.

Važno je napomenuti da u kastavskoj Zoni gospodarenja otpadom neće biti odlaganja otpada jer sve što se dopremi će se reciklirati ili ponovno oporabiti.

Izvođač radova na izgradnji reciklažnog dvorišta je tvrtka Goran d.o.o.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari