KATJA LUKETIĆ

Katja Luketić nova je glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ

Katja Luketić nova je glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije. Na toj funkciji zamjenjuje Darka Ivoševića koji nakon 16 godina obnašanja dužnosti glavnog tajnika odlazi u mirovinu.

Darko Ivošević uključen je u rad Zajednice sportova od samih početaka te je zaslužan za razvoj i današnje funkcioniranje Zajednice. Zajednica sportova PGŽ je svojim dosadašnjim radom značajno pridonijela razvoju cjelokupnog sporta i rekreacije u Primorsko-goranskoj županiji. Zajednica je svoj rad usmjerila na programe koji su svojevrsna nadogradnja programa osnovne djelatnosti i koji daju sportu novu i kvalitetniju dimenziju. Rezultat rada je intenzivno školovanje stručnih kadrova, zapošljavanje županijskih trenera-instruktora, organizacija županijskih selektivnih kampova, otvaranje sportske ambulante, donošenje županijske strategije sporta te kontinuirana popularizacija i promidžba sporta.  Zajednica je 2016. donijela i prvu Županijsku strategiju razvoja sporta koja je temelj realizacije i financiranja novih programa u svim segmentima sporta.

Podsjetimo se, Zajednica tijekom godine organizira sportske priredbe i manifestacije (Proglašenje najboljih sportaša i sportskih djelatnika, Olimpijski festival dječjih vrtića, obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana, provođenje natječaja i organizacija međunarodne izložbe sportske fotografije „Odlučujući trenutak“ u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom, sudjelovanje i organizacija međunarodne sportske manifestacije „Igre prijateljstva“, organizacija i sudjelovanje na Međužupanijskim sportskim susretima, Tjedan sportskog usavršavanja). Također, Zajednica se može pohvaliti i izdavačkom djelatnosti kroz sufinanciranje programa izdavaštva članica, ali i vlastitu aktivnost.

VIDEO DANA:

Sportski godišnjak Primorsko-goranske županije izlazi od 2006. g. što ga čini najdugovječnijim županijskim sportskim godišnjakom u Hrvatskoj, a uskoro izlazi Sportski biografski leksikon PGŽ koji će obuhvatiti preko 800 biografija sportaša i sportskih djelatnika koji su obilježili sport od u PGŽ od njegovih osnutaka do danas. Zajednica sportova Primorsko-goranske županije svojim radom i djelovanjem značajno je utjecala na unaprjeđenje sporta, promicanje vrijednosti olimpizma, povezivanje sporta s obrazovanjem, kulturom i umjetnosti, na podizanje kvalitete sustava sporta na području Primorsko-goranske županije, ali i na nacionalnoj razini te međunarodnom planu zbog čega je 2019. godine nagrađena i nagradom Milan Neralić od strane Hrvatskoj olimpijskog odbora.

Izvršni odbor za nasljednicu, za glavnu tajnicu je izabrao Katju Luketić koja će nastaviti razvijati rad Zajednice sportova te sam sport u PGŽ. Katja Luketić je diplomirani kineziolog s bogatim radnim iskustvom u sportu. Tijekom godina radila je s predškolskom dobi, i osnovnim i srednjim školama, kao voditelj skijanja, vanjska suradnica na Učiteljskom fakultetu; zatim kao trener osoba s invaliditetom. Također, dugi niz godina obnaša predsjedničke i trenerske funkcije u gimnastičkom klubu Vita te DŠR „Carolina 3,2,1“ te je predsjednica Udruge kineziologa Rijeka.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari