BORBA S KORONAVIRUSOM

KBC RIJEKA: U pripravnosti novi kapaciteti na covid odjelima, u pomoć stigli timovi iz Opatije, Crikvenice i Lovrana

Ilustracija: Riportal

Na području PGŽ danas imamo 125 novozaraženih i 134 osobe koje su ozdravile. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ nije rastao u odnosu na jučer i iznosi 2133.

Voditelj epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević izvijestio je  na današnjoj konferenciji za medije da i dalje najviše novih slučajeva zaraze ima u Gradu Rijeci s okolicom, zatim na liburnijsko te na crikveničko-vinodolskom području.

Rekao je da ohrabruje što nema rasta oboljelih među starijom populacijom, osoba iznad 65 godina kojih je među novim slučajevima 13 posto. Dodao je također da nema značajnijeg rasta oboljelih među školskom i studentskom populacijom, te da je trenutno 84 razrednih odijeljena u izolaciji.

Višednevni rast novih slučajeva zaraze doveo je i do povećanog broja hospitaliziranih.

Kako je izvijestila zamjenica ravnatelja KBC Rijeka Vladimira Vuletić, od jučer je novih osam covid pozitivnih zaprimljeno u KBC-u, pa se broj hospitaliziranih povećao na 105, među kojima je 13 pacijenata na respiratoru.

Dodala je da su u pripravnosti i novi kapaciteti na covid odjelima te je istaknula da su u pomoć medicinskom osoblju KBC stigli i timovi iz opatijske i crikveničke thallasotherapije kao i tim anesteziologa iz lovranske bolnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari