PRESS KOLEGIJ

PGŽ PRORAČUN ZA 2021. Naglasak na financiranje opreme i projekata zdravstvenih ustanova

U četvrtak, 26. studenog održat će se 34. sjednica Županijske skupštine u opatijskom Hotelu Royal, najavio je na današnjem redovnom susretu s novinarima predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Na dnevnom redu je 16 točaka, od kojih je Fabijanić istaknuo prijedlog proračuna PGŽ za 2021. godinu s prijedlogom odluke o izvršenju. Dodao je da je praktički prvih sedam točaka vezano upravo uz proračun za slijedeću godinu, a odnose se na financiranje opreme i projekata zdravstvenih ustanova.

Od odluka s Kolegija župana izvijestio je o namjeri potpisivanja sporazuma o partnerstvu za projekt “Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile)”.

Navedeni Projekt prijavio je na poziv Europskog socijalnog fonda – Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020 vodeći partner Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa više partnera, a jedan od njih je i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka.

Također je Primorsko-goranska županija uključena u pilot projekt Mreža regionalnih središta – RegHub Europskog odbora regija koji ocjenjuju provedbu politika Europske unije.

Pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač rekla je da su u Domu “Mali Kartec” na Krku u tijeku radovi uređenja ukupne vrijednosti 235.000 kuna u čemu Županija iz vlastitih proračunskih sredstava sudjeluje s 179.500 kuna.

Odlukom sa zadnjeg Kolegija župana izdvojeno je još dodatnih 29.500 kuna.

Dodala je nadalje da se raspoređuju i proračunska sredstva jedinicama lokalne samouprave Gorskog kotara za provedbu programa izvaninstitucijske skrbi – pomoć u kući. Općinama i gradovima, koje provode taj program, za plaće geronto domaćica, Županija će izdvojiti po 10.000 kuna, odnosno 20.000 kuna Gradu Delnice.

Istaknula je nadalje da je PGŽ kroz protekle četiri godine za programe izvaninstitucijske skrbi izdvojila oko 1,7 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari