VRIJEDNA DONACIJA

KBC-u Rijeka doniran uređaj primjenjiv u liječenju bolesnika na respiratoru vrijedan 400 tisuća kuna!

Danas je na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka upriličena svečana primopredaja vrijedne opreme iz donacije građana i riječkih tvrtki

Nositelji ideje i inicijative grupe građana, Oleg Vodinelić, ing. (GEO-VV d.o.o.), prof. dr. Dragan Martinović (Pomorski fakultet Rijeka i prof. dr. Željko Župan, dr. med. (Medicinski fakultet Rijeka, KBC Rijeka) pokrenuli su donaciju u jeku pandemije uzrokovane Corona virusom Sars CoV – 2.

Njihova namjera bila je prikupljanje sredstava za nabavku naprednog anesteziološkog uređaja s kompletnim monitoringom za nadzor bolesnika i pet perfuzora za precizno tretiranje i davanje lijekova.

Sofisticirani uređaj ima širu kliničku primjenu u anesteziji, a u slučaju potrebe odmah se može upotrijebiti u Respiracijskom centru za liječenje COVID bolesnika na respiratoru. Ukupna vrijednost donirane opreme iznosi 391.500,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari