"ČINIMO SVE ŠTO MOŽEMO"

KD Autotrolej se ispričava korisnicima javnog gradskog prijevoza: ‘Nemamo vozača i ne možemo realizirati sve polaske’

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

KD Autotrolej se danas ispričao svim korisnicima javnog gradskog prijevoza jer tijekom današnjeg dana nisu bili u mogućnosti realizirati sve polaske sukladno voznim redovima

Priopćenje Autotroleja prenosimo cijelosti:

“O nedostatku vozača komuniciramo već dulje vrijeme, a unatoč mjerama koje poduzimamo, broj vozača i dalje nije na zadovoljavajućoj brojci. Danas je posebice vidljiv nedostatk istih, obzirom da je njih desetak angažirano na prijevozu navijača na nogometnu utakmicu završnice Kupa RH na Rujevici, a u suradnji s MUP-om.

Naime, kako je MUP zatražio i najavio, navijači se u organiziranim kolonama dovoze u zonu stadiona u organizaciji policije. Također, zbog održavanja današnje utakmice zatvorena je i prometnica od raskrižja Rujevica do raskrižja Hosti, pa linija 7A Autotroleja prometuje od podne privremenom trasom gdje koristi sva usputna stajališta.

Problemi i tijekom idućih dana

Nažalost, manjih problema u realizaciji svih polazaka na linijama očekujemo i tijekom idućih dana, obzirom dio vozača sukladno zakonu koristi stari godišnji odmor.

Napominjemo kako činimo sve što je u našoj moći kako bi osigurali dovoljan broj vozača te tako financiramo osposobljavanje nezaposlenih vozača B ili C kategorije za stjecanje D kategorije i KOD 95, kao i prekvalifikaciju nezaposlenih radnika za stjecanje kvalifikacije za vozača motornog vozila i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom i KOD 95.

Osigurano povećanje plaća vozačima

Do sada smo na ovaj način osposobili 7 vozača, a treba spomenuti i kako je novim kolektivnim ugovorom osigurano povećanje plaća vozačima.

U postupku kolektivnog pregovaranja između Uprave društva i reprezentativnih sindikata u KD Autotrolej postignut je dogovor da se ukupna godišnja svota za plaće zaposlenih u Autotroleju poveća 1.050.000 €. Povećanje sredstava za plaće u iznosu 1.050.000 € uključuje povećanje osnovne bruto plaće svim radnicima društva, osim osoba na rukovodećim pozicijama.

Povećanje je provedeno skalarno, ovisno o visini plaće i deficitarnosti radnog mjesta, pri čemu je vozačima kao najdeficitarnijem kadru najviše povećana plaća.”, ističu iz KD Autotrolej.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari