IZVUKLI SE

OPATIJA Gradonačelnik Kirigin novčane kazne preinačio u upozorenja: ‘Dio građana nije bio informiran o kameri’

Nadzor prometa putem prometne nadzorne kamere pomoću koje se utvrđuje nepropisno parkiranje na području Mrkata započeo je 28. travnja ove godine, odnosno mjesec dana nakon postavljanja nadzorne kamere. 

Prvih mjesec dana kamera je testirala promet, a prometni i komunalni redari su građane upozoravali na uvođenje sankcija. 

Obzirom da je utvrđeno da veći broj građana nije bio informiran o uvođenju nadzorne kamere, iako je Grad Opatija o tome višekratno obavještavao javnost, gradonačelnik je donio odluku o preinačenu novčane kazne u upozorenje, što vrijedi za sve kazne izdane do danas i završno s današnjim danom, 24. svibnja 2023.

Svim građanima koji su uplatili po obavijesti o prekršaju izvršit će se povrat sredstava po predanom zahtjevu.

Zahtjev valja ispuniti i poslati na e-mail adresu nereo.karabaic@opatija.hr kako bi se izvršio povrat uplaćenih sredstva.

Cilj postavljanja nadzorne kamere kraj Mrkata nije sankcioniranje, već uvođenje reda, brže protočnosti prometa i osiguravanje sigurnosti svih sudionika u prometu, osobito pješaka radi čega je Gradonačelnik produžio razdoblje prilagodbe i donio Odluku o preinačenju novčanih kazni u upozorenja. Isto tako, kamere su podešene na način da se na području ispred tržnice vozilo može kratko zaustaviti, bez žurbe iskrcati ili ukrcati putnike i robe bez sankcija.

Činjenica je da je posljednjih dana uspostavljen znatno veći red na lokaciji, veća protočnost prometa i, prije svega, veća sigurnost u prometu te je utvrđen znatno manji broj zabilježenih prekršaja. Dakle, naplata eventualnih prekršajnih prometnih kazni na tom području na snagu stupa ponovno sutra 25. svibnja 2023.

Gradonačelnik Fernanado Kirigin je danas održao sastanak sa zakupcima opatijske tržnice te ih je informirao o novim mjerama.

Postignut je načelni dogovor vezan uz dostavu robe na tržnicu. Ujedno, svim građanima koji stanuju u obližnjim zgradama bit će omogućen iskrcaj robe, u slučaju većih dostava u njihove domove, bez sankcioniranja.

U takvim slučajevima, trebaju gradskim službama prijaviti dostavu i registracijsku oznaku teretnog vozila  na e-mail adresu zoran.barbalic@opatija.hr i broj telefona 051/680 162.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari