U TRAVNJU NAJBOLJI REZULTATI

Kino Dječje kuće u travnju ostvarilo najbolje rezultate dosad

U popodnevnim i večernjim terminima posjetitelji uživaju u najnovijim animiranim i igranim filmovima za cijelu obitelj, a gužva u kinu zagarantirana je i u jutarnjim terminima kada na program stižu škole i vrtići iz čitave županije. Samo je ovog ponedjeljka iz OŠ Nikola Tesla u kino pristiglo preko 200 školaraca.

Tijekom travnja kino Dječje kuće ostvarilo je najbolje rezultate dosad, a posljedica je to konačnog ukidanja epidemioloških mjera početkom prošlog mjeseca, ali i velikog interesa posjetitelja zbog čega je nova kinodvorana proteklih tjedana često bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Najnoviji animirani i igrani filmovi za cijelu obitelji zabavljali su i mlađe i starije ljubitelje filma tijekom popodnevnih i večernjih vikend projekcija, subotnjih matineja te dodatnih tjednih projekcija prilikom proljetnih praznika, a kino je punom parom radilo i u jutarnjim terminima koji nisu otvoreni za širu javnost.

Tada, naime, u kino u organiziranim posjetama dolaze škole i vrtići iz čitave Primorsko-goranske županije u sklopu programa Škola u kinu Art-kina, koji se i dalje održava u dvorani Art-kino Croatia ako je u pitanju veći broj učeničkih grupa ili učenika starije dobi, no velik je interes škola i vrtića upravo za novo kino, budući da uz filmsku projekciju, mladi mogu otkriti i druge aktivnosti koje Dječja kuća nudi.

Samo je ovog ponedjeljka tijekom jutra iz Osnovne škole Nikola Tesla na projekcije filmova u kino Dječje kuće došlo preko 200 školaraca, a niz je grupa zakazan i za ostatak jutarnjih projekcija tijekom ovog tjedna u Dječjoj kući, koje su za sve učenike u sklopu programa Škola u kinu besplatni.

Početak pandemije, nastava na daljinu, epidemiološke mjere, sve je to obilježilo protekle godine. Od ožujka 2020. godine bili smo lišeni mnoštva aktivnosti. Konačno se opet možemo uključiti u različite manifestacije i omogućiti učenicima stjecanje različitih iskustava, izlaske, posjećivanje kulturnih i sportskih manifestacija. Dugogodišnji smo korisnici, a s ponosom mogu reći i partneri u različitim aktivnostima i projektima našeg Art-kina i iznimno smo sretni što nastavljamo s redovnom suradnjom, rekla je ravnateljica OŠ Nikola Tesla Tatjana Bandera-Mrakovčić, istaknuvši da se zahvaljujući toj suradnji sustavno potiče odgoj i obrazovanje učenika u medijskoj kulturi.

Ostatak ovog tjedna dovodi i grupe djece i mladih iz Centra za autizam Rijeka, OŠ Branimir Marković iz Ravne Gore, OŠ Škurinje i Brajda te Ekonomske škole, a zadovoljstvo radom kina u Dječjoj kući ne krije ni ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković, budući da se sav filmski program u Dječjoj kući odvija u organizaciji Art-kina.

Proteklih smo godinu dana uložili mnogo truda da kino u Dječjoj kući zaživi u punom sjaju te da iskoristimo potencijal trenutno najbolje opremljene kinodvorane u zemlji, a i šire. Sada, kada više nema epidemioloških ograničenja, s ponosom možemo ustvrditi da djeca i mladi, ali i posjetitelji starijih generacija, rado prate naš filmski program. Osim projekcija filmova, tu je i čitav niz održanih filmskih radionica – od izrade animiranih filmova do sinkronizacije – koje su se popunile velikom brzinom, a stalni upiti kada ćemo organizirati nove, svjedoče nam da smo na dobrom putu i da u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji među djecom postoji velik interes za film i filmsko stvaralaštvo, rekla je ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković.

Inače, svibanjski filmski program kina u Dječjoj kući već je dostupan na internetskim stranicama Dječje kuće i Art-kina, a ulaznice, po cijeni od 25,00 kuna, dostupne su putem platforme ulaznice.hr te na blagajnama Dječje kuće i Art-kina koje se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u danu.

Više na https://www.art-kino.org/hr/

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views