27 SUSJEDSTAVA EPK

KINO NA OTVORENOM! U Gomirju se filmom ‘Na vodi’ nastavlja prikazivanje na egzotičnim lokacijama

U četvrtak, 13. kolovoza u 20 sati u susjedstvu Gomirje, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, na nogometnom igralištu Gomirje održat će se projekcija dokumentarnog filma Na vodi, redatelja Gorana Devića

Projekcija se održava u sklopu programa Mreža kina na egzotičnim lokacijama i Liburnija uplovljava, Liburnija Film Festivala, a ulaz je slobodan.

Dokumentarnim filmom Na vodi Goran Dević kroz priče raznih protagonista portretira rodni Sisak, nekadašnji industrijski centar koji leži na tri rijeke. Kritičari ga proglašavaju jednim od njegovih najboljih ostvarenja, a žiri festivala u Leipzigu dodijelio mu je posebno priznanje jer “na lijep način prikazuje da ljudskost i preživljavanje nadilaze traume i ožiljke rata”. Rijeka se danas veže uz razonodu i opuštanje, ali u susretu s ljudima na površinu isplivaju društveni sukobi tranzicije. Ponekad rijeka otkriva ostatke prošlosti čiji su tragovi ostali u vodi. Što ostaje poslije nas? 

O Mreži kina na egzotičnim lokacijama

Vođeni idejom izmještanja kulturno-umjetničkih sadržaja izvan uobičajenih turističkih ruta, Mreža kina na egzotičnim lokacijama program je neformalnog okupljanja ljubitelja dokumentarnih filmova. Filmovi se prikazuju pod vedrim nebom, u dvorištima muzeja ili u uličicama starih gradskih jezgri, u lukama ili na dječjim igralištima. Cilj je privući i educirati publiku o dokumentarnim filmovima kako bi se razvio dijalog o društveno važnim temama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari