BISER KVARNERA

KLIKOM PO ŽUPANIJI Prekrasna uvala Svežanj: Evo zašto je ova plaža biser Kvarnera!

Foto. Mateo Levak/Riportal

Uvala Svežanj u Kostreni desetljećima je omiljena ljetna destinacija kupača iz Kostrene, Rijeke, riječkog prstena… ali i daleko šire!

Dovoljno je samo jednom posjetiti ovu uvalu i njezinu prekrasnu plažu – pa čak i samo baciti pogled na neku bolju fotografiju – da se odmah zaljubite u ovu lokaciju.

Uvala Svežanj, dijelom šljunčana, a dijelom stjenovita plaža, jedan je od najatraktivnijih dijelova obalnog pojasa Kostrene ali i jedan od najvećih prirodnih bisera Kvarnera.

Mnogima je nešto manje poznato, ali zbog rijetkih i zaštićenih vrsta pronađenih u podmorju, Uvala Svežanj nalazi se u središnjem dijelu uže zaštitne zone područja podmorskog parka.

Također, plaža je godinama ponosni nositelj Plave zastave hrvatskog turizma, što znači da je Svežanj – pored toga što je jedinstven prirodni fenomen – besprijekorno čistog mora i okoliša, te kupačima pruža visoki kupališni standard – od tuševa i koševa za otpad do spasioca na plaži koji pomno pazi kako se kupačima ne bi nešto dogodilo, u moru ili na kopnu.

Ono što Svežanj čini još posebnijim i znatno nadopunjuje osnovnu turističku ponudu “sunca i mora” jest neupadljivi – stopljen s prirodom – samozatajni i oku simpatični Bunga Bunga beach club sa svojom dnevnom ponudom osvježavajućih pića, koktela i drugih napitaka čime kupališni standard na Svežnju podiže na znatno višu razinu!

Posebno se to odnosi na “stražnji”, vanjski dio beach cluba koji pod krošnjama drveća i u najtoplijim ljetnim danima kupačima pruža ugodnu hladovinu i odmor od sunca koje “tuče” na šljunkovitom dijelu plaže.

No ono što kupače na Svežnju posebno oduševljava, jest činjenica da je ovo jedno od rijetkih mjesta na Kvarneru na kojemu možete plivati ili jednostavno ležati u plićaku uz poticajne zvukove lagane ali izuzetno dinamične house glazbe, ili pak “lounge” zvukova koji dopiru iz zvučnika Bunga Bunga beach cluba!

Za odabir glazbe svakodnevno u posebnom programu od 16-22 sata brine naš Kastavac i Riječanin, a svjetski poznati DJ i producent Ivan Petrić Mastermix, DJ poznat i kao jedan od pionira house glazbe u Hrvatskoj jer je još tamo na prijelazu 80-ih u 90-te godine prošloga stoljeća donio zvukove čikaškog housea, preko svojih talijanskih veza, u klubove na Kvarneru i dalje…

Upravo za ovu nedjelju, 19. srpnja, na ovoj lokaciji Ivan Petrić Mastermix najavljuje, s početkom u 16:01 sati, poseban beach party! Uz zvukove probrane house glazbe rasplesat će i oraspoložiti kupače – bilo u plićaku, bilo na šljunku!

Zbog svega ovoga uvala i plaža Svežanj jedno su od najomiljenijih odredišta kupača, domaćih i gostiju, koji od svoga “doživljaja sunca i mora” ipak žele i nešto više, dodatak koji mogu dobiti samo na nekim posebnim mjestima…

Foto. Mateo Levak/Riportal

Koktel sa potpisom istoimenog lokala

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari