DOPUNSKI IZBORI

Koalicija SDP-SDSS-PGS-IDS-HSU-HSS predala listu za dopunske izbore – bira se vijećnik srpske nacionalne manjine

Koalicija SDP-SDSS-PGS-IDS-HSU-HSS predala je listu za dopunske izbore na kojima se bira član Gradskog vijeća Grada Rijeke iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.

Koalicija se okupila oko nositelja liste Mile Opačića, a ovim putem pozivaju sve pripadnice i pripadnike srpske nacionalne manjine da svoj glas daju upravo koaliciji SDP-SDSS-PGS-IDS-HSU-HSS.

Podsjetimo, na osnovi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, da bi bila osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina, Gradsko vijeće Grada Rijeke mora imati jednog vijećnika iz redova talijanske nacionalne manjine te dva vijećnika iz redova srpske nacionalne manjine.

Nakon izbora provedenih 16. svibnja 2021. godine, nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine što je rezultiralo provođenjem dopunskih izbora na kojima će se broj članova Gradskog vijeća Grada povećati za jedno mjesto.

Dopunski izbori na kojima se bira vijećnik srpske nacionalne manjine održat će se 3. listopada 2021. godine

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari