KOGA POZDRAVLJAJU? Skupina riječkih maturanata nacističkim pozdravom okaljala proslavu završetka školovanja

Foto: facebook

Bilo bi zanimljivo čuti odgovore ovih mladića na par jednostavnih pitanja, naprimjer „koga, zašto i čemu“ ovako pozdravljaju. Satove povijesti očigledno su prespavali

Na ovogodišnjoj riječkoj proslavi završetka srednjoškolskoh obrazovanja zauvijek će ostati ružna mrlja. Skupina riječkih maturanata našla je za shodno upravo ispod antifašističkog Spomenika oslobođenja na Delti pozirati fotografu s rukama podignutima u nacistički pozdrav. A kao da to nije bilo dovoljno fotografiju su uredno postavili na Facebook gdje već malo-pomalo skuplja „lajkove“.

Jedan od maturanata na slici uz podignutu ruku na majici ima nacrtano i ustaško U.

Kako portal Index.hr neslužbeno doznaje, radi se o maturantima Prometne škole iz Rijeke.

Vrlo rado sve bi pripisali mladenačkom nestašluku „naših dečki“ koji su se eto malo zaigrali, vjerojatno i popili pa se našalili na (krajnje) neobičan način, no ne možemo a da se s gorčinom ne zapitamo – jesu li ovi mladići uopće slušali satove povijesti, jesu li im roditelji objasnili da je po fašističkoj ideji i ideologiji naš kraj trebao sada biti pod okupatorskom čizmom a mi se ne bi smjeli zvati Hrvatima, a kamoli govoriti i pisati hrvatskim jezikom. Ostao bi nam samo ovaj pozdrav.

Toliko o ljubavi ovih mladića prema rodnoj grudi.

A ako već u školi nisu ovo naučili, dajte neka im netko već jednom skrene pažnju na ovih par povijesnih činjenica i izvuče iz magle zabluda.

nori fašisti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari