GRAĐANI PODIJELJENI

Koliko vas podržava (ne)rad nedjeljom? Evo kako ste se izjasnili u našoj anketi

Uz Hrvatsku, samo još jedna članica Europske unije zabranila rad nedjeljom

Navedenu temu s popuštanjem mjera aktualizirao je Nacionalni stožer objavivši da će trgovine biti zatvorene praznicima i nedjeljom. Tumačenje za nedjelju je da će se taj dan trgovine moći dezinficirati. Uz Hrvatsku, samo je još slovačka vlada nedjelju odredila kao dan za dezinfekciju trgovina.

Zabrana rada nedjeljom stvorila je ogromne gužve u trgovinama i na tržnicama u subotu, nakon čega je ministar Beroš najavio mogućnost da nedjelja ipak bude radna ako se gužve nastave i idući vikend.

Zabrana se očekivano pretvorila i u političko pitanje, a mi smo pitali vas, što vi mislite o pitanju koje se svakih nekoliko godina iznova pojavljuje u javnom prostoru. Ono što možemo zaključiti je da su i oko ove teme građani jako podijeljeni. U početku je veću podršku imala zabrana rada nedjelom, da bi se rezultat nekoliko puta promijenio i u konačnici, danas do 20:30h zaustavio na tome da ipak nešto više čitatelja koji su sudjelovali u anketi podržava rad nedjeljom uz uvjet da je isti radnicima dodatno plaćen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari