POČELI DANI DRENOVE 2017. Književni susreti, filmske projekcije, izložbe slika, Drenova trail utrka, zabava uz svirku uživo…

Centralna proslava Dana Drenove održat će se u subotu 15. srpnja s početkom u 20 sati nastupom Prvih riječkih mažoretkinja te zabavom uz muzički sastav “Mali s Velikim band”

Dani Mjesnog odbora Drenova koji se već tradicionalno obilježavaju u mjesecu srpnju i vezuju uz blagdan BDM Karmelske započeli su u nedjelju 9. srpnja cjelovečernjim koncertom Zbora DVD Drenova u župnoj crkvi BDM Karmelske

Ovogodišnji program proslave potrajat će sve do 24. srpnja 2017. godine.

PROGRAM DANA DRENOVE 2017.

U utorak 11. srpnja u jutarnjim satima na Cvetkovom trgu održava se Akcija Crvenog križa – Mjerenje tlaka i šećera u krvi od 9.00-11.00 sati. U Ljekarni Primapharme od 7.00-13.00 sati održavat će se besplatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa za građane tijekom cijeloga tjedna, od 10. do 15. srpnja.

Navečer, s početkom u 19.00 sati ispred Ogranka Drenova Gradske knjižnice Rijeka održat će se razgovor sa Srećkom Cuculićem o njegovoj novoj knjizi „Ljubav u doba recesije“, u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka i Čitalačke grupe Ogranka Gradske knjižnice Rijeka na Drenovi.

U srijedu 12. srpnja održat će se u vremenu od 14. do 18.00 sati dobrovoljno darivanje krvi u prostorijama MO Drenova na Cvetkovom trgu.

U srijedu navečer, s početkom u 20.00 sati, Udruga Bez granica u Zavičajnom muzeju, Drenovski put 138 a, poziva vas na izložbu fotografija iz fundusa Muzeja grada Rijeke i prikazivanje filma „Naseljenici – naši novi susjedi s puškama“. Film redateljice Barbare Babačić prikazuje se u suradnji s Udrugom „Filmaktiv“ iz Rijeke.

Svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Drenova održat će se u petak navečer s početkom u 19 sati u prostoru Mjesnog odbora na Cvetkovom trgu 1 gdje će se podijeliti godišnja priznanja. Nakon sjednice slijedi predstavljanje najnovijeg 41. broja Drenovskog lista i otvorenje izložbe Tihomira Ivančana uz nastup drenovskog Tria “SiŽeNe”. Tihomir Ivančan ovom izložbom obilježava 20 godina umjetničkog rada.

Tijekom subotnjeg jutra, 15. srpnja članovi Vijeća MO Drenova i UABA Drenove položit će svijeće na spomenike zaslužnim Drenovčanima.

U 8.30 sati na Cvetkovom trgu u subotu ujutro započinje okupljanje i prijava za utrku Sportsko rekreacijskog kluba RIKA – Drenova trail 2017. Utrka započinje u 10 sati a proglašenje pobjednika predviđeno je u 13 sati.

U subotu ujutro u 9 sati započinje i Turnir otvorenog tipa u streljaštvu VK pištolj i VK revolver na Gradskoj streljani Drenova u organizaciji Građanskog streljačkog kluba Rijeka.

Tijekom poslijepodneva, s početkom u 17.00 sati, održat će se izložba slika na otvorenom Pul crekve na kojoj svoje radove izlažu drenovski likovni umjetnici.

Centralna proslava Dana Drenove održat će se u subotu navečer na Cvetkovom trgu s početkom u 20.00 sati nastupom Prvih riječkih mažoretkinja, zabava se nastavlja uz muzički sastav “Mali s Velikim band”.

Od 21.-23. srpnja odigrava se već tradicionalno turnir u pikadu, Romano Pikado kup, u Caffe baru Romano na Drenovskom putu 52.

U ponedjeljak, 24. srpnja u poslijepodnevnim satima od 17.00-20.00 sati održat će se Ekološka tržnica Eko Cvetko na Cvetkovom trgu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari