POČELI DANI DRENOVE 2017. Književni susreti, filmske projekcije, izložbe slika, Drenova trail utrka, zabava uz svirku uživo…

Centralna proslava Dana Drenove održat će se u subotu 15. srpnja s početkom u 20 sati nastupom Prvih riječkih mažoretkinja te zabavom uz muzički sastav “Mali s Velikim band”

Dani Mjesnog odbora Drenova koji se već tradicionalno obilježavaju u mjesecu srpnju i vezuju uz blagdan BDM Karmelske započeli su u nedjelju 9. srpnja cjelovečernjim koncertom Zbora DVD Drenova u župnoj crkvi BDM Karmelske

Ovogodišnji program proslave potrajat će sve do 24. srpnja 2017. godine.

PROGRAM DANA DRENOVE 2017.

U utorak 11. srpnja u jutarnjim satima na Cvetkovom trgu održava se Akcija Crvenog križa – Mjerenje tlaka i šećera u krvi od 9.00-11.00 sati. U Ljekarni Primapharme od 7.00-13.00 sati održavat će se besplatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa za građane tijekom cijeloga tjedna, od 10. do 15. srpnja.

Navečer, s početkom u 19.00 sati ispred Ogranka Drenova Gradske knjižnice Rijeka održat će se razgovor sa Srećkom Cuculićem o njegovoj novoj knjizi „Ljubav u doba recesije“, u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka i Čitalačke grupe Ogranka Gradske knjižnice Rijeka na Drenovi.

U srijedu 12. srpnja održat će se u vremenu od 14. do 18.00 sati dobrovoljno darivanje krvi u prostorijama MO Drenova na Cvetkovom trgu.

U srijedu navečer, s početkom u 20.00 sati, Udruga Bez granica u Zavičajnom muzeju, Drenovski put 138 a, poziva vas na izložbu fotografija iz fundusa Muzeja grada Rijeke i prikazivanje filma „Naseljenici – naši novi susjedi s puškama“. Film redateljice Barbare Babačić prikazuje se u suradnji s Udrugom „Filmaktiv“ iz Rijeke.

Svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Drenova održat će se u petak navečer s početkom u 19 sati u prostoru Mjesnog odbora na Cvetkovom trgu 1 gdje će se podijeliti godišnja priznanja. Nakon sjednice slijedi predstavljanje najnovijeg 41. broja Drenovskog lista i otvorenje izložbe Tihomira Ivančana uz nastup drenovskog Tria “SiŽeNe”. Tihomir Ivančan ovom izložbom obilježava 20 godina umjetničkog rada.

Tijekom subotnjeg jutra, 15. srpnja članovi Vijeća MO Drenova i UABA Drenove položit će svijeće na spomenike zaslužnim Drenovčanima.

U 8.30 sati na Cvetkovom trgu u subotu ujutro započinje okupljanje i prijava za utrku Sportsko rekreacijskog kluba RIKA – Drenova trail 2017. Utrka započinje u 10 sati a proglašenje pobjednika predviđeno je u 13 sati.

U subotu ujutro u 9 sati započinje i Turnir otvorenog tipa u streljaštvu VK pištolj i VK revolver na Gradskoj streljani Drenova u organizaciji Građanskog streljačkog kluba Rijeka.

Tijekom poslijepodneva, s početkom u 17.00 sati, održat će se izložba slika na otvorenom Pul crekve na kojoj svoje radove izlažu drenovski likovni umjetnici.

Centralna proslava Dana Drenove održat će se u subotu navečer na Cvetkovom trgu s početkom u 20.00 sati nastupom Prvih riječkih mažoretkinja, zabava se nastavlja uz muzički sastav “Mali s Velikim band”.

Od 21.-23. srpnja odigrava se već tradicionalno turnir u pikadu, Romano Pikado kup, u Caffe baru Romano na Drenovskom putu 52.

U ponedjeljak, 24. srpnja u poslijepodnevnim satima od 17.00-20.00 sati održat će se Ekološka tržnica Eko Cvetko na Cvetkovom trgu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari