'SVIMA MIR I LJUBAV'

Komadina i Filipović na obilježavanju blagdana Kurban-bajram u Islamskom centru Rijeka

rbt

Povodom obilježavanja najvećeg islamskog blagdana Kurban-bajrama, župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Rijeke Marko FIlipović sudjelovali su u Islamskom centru Rijeka na tradicionalnom prijemu za predstavnike vlasti i vjerskih zajednica

Obilježavanju Kurban-bajrama u Rijeci prisustvovao je muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Aziz ef. Hasanović koji je poručio: “Moramo graditi zajednički život, moramo graditi društvo za dobrobit svih građana. Rijeka slovi za najotvoreniji grad u Hrvatskoj i to nam svima može služiti na čast i ponos”. Istaknuo je da u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji ne postoji samo suživot među različitim zajednicama, već da one zajednički žive.

“Bratstvo i ljubav su temeljne vrijednosti društava koja žele živjeti u miru. Stoga, svima želim mir i ljubav, a na nama je da radimo na zajedništvu kojeg nije moguće naći svugdje, kao što je ono danas među nama”, zaključio je muftija Hasanović.

Čestitajući blagdan okupljenima, župan Zlatko Komadina je izjavio: “Veliko mi je zadovoljstvo što se devetu godinu zaredom okupljamo u Islamskom centru povodom blagdana Kurban-bajrama. Vjerujem da ćemo se okupiti na istom mjestu i naredne godine, na desetu obljetnicu otvorenja ovog centra. Islamski centar u Rijeci je vrijedna vjerska građevina i umjetnički rad koji je dao velik doprinos Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji kao simbol islama, dijaloga i primjer je suradnje u Republici Hrvatskoj i šire”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari