UTEMELJENA 2. SRPNJA 1991. GODINE

Komadina i Filipović primili predstavnike 111. brigade povodom 30. obljetnice osnutka

Predsjednik Kluba Zapovjedništva 111. Brigade ZNG Vlado Milković zahvalio se svojim nekadašnjim suborcima i podsjetio na ratni put ove postrojbe

Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović povodom 30. obljetnice osnutka 111. brigade Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja primili su članove Kluba Zapovjedništva i Udruge 111. brigade „Zmajevi“.

Tom prigodom župan Komadina čestitao je obljetnicu prvoj postrojbi s područja Primorsko-goranske županije te istaknuo kako je 111. brigada prošla sva ratišta u Republici Hrvatskoj, dala nemjerljiv doprinos u ratu i pokazala odvažnost Primoraca i Gorana.

„U zahvalnost, i na inicijativu majki i udovica branitelja koji su pali za domovinu, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja realizirali smo stalni postav U obrani domovine. To je mjesto sjećanja i pijeteta u ime svih građana Primorsko-goranske županije prema svima koji su dali svoj doprinos u Domovinskom ratu“, rekao je župan Komadina.

Gradonačelnik Filipović se također zahvalio na doprinosu postrojbe obrani zemlje te istaknuo važnost da njegova i generacije koje dolaze njeguju sjećanje na hrabrost i  žrtvu koju su dali pripadnici postrojbi Primorsko-goranske županije.

Predsjednik Kluba Zapovjedništva 111. Brigade ZNG Vlado Milković zahvalio se svojim nekadašnjim suborcima i podsjetio na ratni put ove postrojbe, od svog osnutka kao 111. brigade Zbora narodne garde do njenog formalnog gašenja preustrojem Oružanih snaga 2000. godine, čime je pravni slijednik i nositelj tradicije službeno postala 638. pješačka brigada.

  1. brigada Zbora narodne garde, odnosno Hrvatske vojske, utemeljena je 2. srpnja 1991. godine. I ove godine članovi Kluba Zapovjedništva i Udruge obilježit će ovaj važan događaj nizom prigodnih aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari