ČESTITAMO

Komadina i Palčevski održali prijem za Bojanu Ćulum Ilić, dobitnicu nagrade “Ivan Filipović” u području visokog školstva

Župan Zlatko Komadina i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski održali su prijem za Bojanu Ćulum Ilić, redovnu profesoricu na Odsjeku za pedagogiju pri Filozofskom fakultetu i ravnateljicu Zaklade Sveučilišta u Rijeci, dobitnicu godišnje nagrade “Ivan Filipović” u području visokog školstva za 2021. godinu.

Čestitajući na ovom visokom priznanju župan je rekao kako mu je izuzetno drago da je prepoznat predan rad i angažman na raznim poljima aktivnosti, daleko više od onoga što radno mjesto nekoga obvezuje. “Ovo je velika čast za vas ali i našu županiju što je ova prestižna nagrada došla upravo u vaše ruke i u našu sveučilišnu zajednicu”.

Prijemu je prisustvovala i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, a koja je, kako je podsjetio župan također nekadašnja dobitnica nagrade Ivan Filipović. Istaknula je suradnju s profesoricom Ilić kroz sveučilišnu Zakladu i kroz projekt građanskog odgoja za učenike srednjih škola “Škola i zajednica” u kojoj je ona dio projektnog tima.

Čestitkama se pridružio i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski koji je istaknuo kako cijeni što je dobitnica nagrade osim što je sveučilišna profesorica, iznimno aktivna i u drugim segmentima, te je pozvao da tako nastavi i dalje.

Profesorica Ćulum Ilić zahvalila se na prijemu te rekla kako je ugodno iznenađena odjekom nagrade i brojnim čestitkama.

“Iznimno sam zahvalna svim suradnicima jer ništa od ovoga nisam uradila sama i iza svakog projekta zbog kojeg je dobivena ova nagrada stoji niz ljudi, a neki od tih suradnika postali su i dragi prijatelji te im se ovim putem svima zahvaljujem. Mislim da svako postignuće nastavnika, znanstvenika, studenta predstavlja sliku sveučilišta, a na našem sveučilištu se jako puno radi, radimo velike iskorake ne samo u nacionalnom nego i europskom okruženju, a mislim da se jako malo time hvalimo. Upravo ovakva nagrada govori nešto što možda mi sami ne govorimo dovoljno često”, istaknula je Ćulum Ilić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari