"SOLIDARNOST MORA BITI NA DJELU"

KOMADINA IZRAZIO SUĆUT: “S područja PGŽ stradalima upućeno oko 3 milijuna kuna, oprema, vatrogasci, humanitarna pomoć”

Foto: Mateo Levak/Riportal - Pixsell

Povodom Dana žalosti, župan Zlatko Komadina izrazio je sućut stradalima na Banovini, ali i obiteljima mladih stradalih u Bosni i Hercegovini istaknuvši da je riječ o velikim tragedijama

Podsjetio je da se PGŽ odmah uključila u pružanje pomoći potresom stradalim područjima.

„Solidarnost mora biti na djelu, odmah smo izdvojili 400 tisuća kuna stradalim gradovima i Sisačko-moslavačkoj županiji. Pridružio se i grad Rijeka i njihova društva, kao i ostali gradovi i općine s područja županije. Ukupan iznos materijalne novčane pomoći s područja PGŽ je oko 3 milijuna kuna. Tu je i pomoć logističkih snaga, Crvenog križa, vatrogasaca, kao i humanitarna pomoć koju građani sakupljaju i svakodnevno donose.“, rekao je Komadina.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Prema riječima načelnika Stožera CZ PGŽ Mladena Šćulca tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana mijenjaju se vatrogasne snage iz PGŽ koje pomažu na potresom zahvaćenom području.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

„Situacija je naporna, stalno se radi, naši vatrogasci su postavili komunikacijsku točku preko koje se zaprimaju dojave 193 za područje Petrinje i okolice“ kazao je Šćulac.

Radi problema kod zaprimanja hrane na potresu pogođenom području, apelirao je na građane da trenutno stanu s pomoći rekavši kako će pomoć trebati opet nastaviti za 10-15 dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari