Foto: Pixsell

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina referirao se u ponedjeljak na sve manji broj novooboljelih od covida-19 u toj županiji, ustvrdivši kako su stvorene pretpostavke za dobru turističku sezonu koja se očekuje s optimizmom. 

“Drago mi je da možemo najaviti prelazak naše županija u žuto, s tendencijom da idemo u zeleno, čime smo stvorili pretpostavke za dobru turističku sezonu, a svjedoci smo da je već dobro počela”, naglasio je.

Komadina koji sutra započinje svoj šesti mandat na čelu županije rekao je da županija završava projekte i objekte i započinje nove te je najavio otvaranje nove turističke rute, pogona za preradu voća u Staroj Sušici, nastavak projekata u zdravstvu i školstvu…

Odgovarajući na novinarska pitanja, Komadina je kazao da će sjednica Županijske skupštine biti 17. lipnja u Opatiji.

“Ovog tjedna obavit ću konzultacije sa svim listama, koje su bile na izborima, a cilj je stvoriti stabilnu postizbornu većinu, tj. postizbornu koaliciju i nadam se da ćemo to uspješno napraviti,” istaknuo je.

Dodao je kako će, ako dogovor ne bude postignut, biti održane naredne skupštine, prema zakonskim rokovima te da se nada da će ljudi biti odgovorni, da su išli na izbore i da bi preuzeli odgovornost upravljanja, a ne samo upućivali kritike.

Komadina je još rekao da će sutra predstaviti svog novog zamjenika, pravnika Vojka Brauta, za kojeg smatra da će se dobro uklopiti u strukturu županije. Osim njega, zamjenici će i u novom mandatu biti Marina Medarić Petar Mamula. (HINA)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari