POZIV NA OPREZ

Komadina o izborima u Italiji: Meloni je tvrdila da su Istra i Dalmacija talijanski, Hrvatska treba reagirati

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina upozorio je u ponedjeljak da je buduća talijanska premijerka u izbornoj kampanji zazivala pripajanje Istre i Rijeke Italiji i povratak fašističkih granica

“Zanimljivo je da je do pobjede ultra desnice u Italiji došlo da dan uoči obljetnice Pazinskih odluka kojima je Istra sjedinjena s maticom domovinom”, podsjetio je Zlatko Komadina za Radio Rijeku.

“Nažalost niz zemalja u Europi skreće u desno, a rat u Ukrajini pokazuje da ništa nismo naučili od fašističke agresije. Nadam se da će biti razuma i pameti, da će se ljudi baviti ekonomijom, rješavanjem problema da bismo kvalitetnije živjeli”, zaključio je Komadina.

Župan Komadina očekuje reakciju hrvatskih vlasti i kaže kako situaciju u Italiji treba pratiti pa i reagirati diplomatskim kanalima na eventualna daljnja prisezanja buduće talijanske premijerke za hrvatskim teritorijem.

Komadina smatra da „ova priča gospođe Meloni zaslužuje barem protestnu notu, naravno, ako ona bude imenovana za premijerku Republike Italije.“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari