LOKALNI IZBORI

Komadina pozvao birače da mu daju glas u drugom krugu; Slabu izlaznost ocijenio: “Građani u PGŽ su zadovoljni”

Foto: Riportal

Aktualni primorsko-goranski župan i kandidat za novi mandat, SDP-ov Zlatko Komadina u četvrtak je u Rijeci pozvao građane da mu daju glas u drugom krugu izbora, rekavši kako želi okupljati, a ne dijeliti ljude

Komadina (SDP) koji je kandidat za župana koalicije SDP, PGS, IDS, HSU, HSS, u prvom krugu lokalnih izbora, prema podatcima DIP-a, dobio je 42,12 posto glasova birača.

U drugi krug ulazi s HDZ-ovim Garijem Cappellijem, kandidatom koalicije HDZ, HSLS, koji je dobio 26,77 posto glasova birača.

Na konferenciji za novinstvo u Rijeci Komadina je danas izjavio da žele biti partneri svima. U programu smo naveli sve što su građani željeli i to namjeravamo ostvariti na području cijele županije, dodao je.

Komentirajući, na upite novinara, zbog čega po prvi put ne pobjeđuje u prvom i mora u drugi krug izbora, Komadina je ustvrdio da je na izborima bilo više kandidata s centra, pa je dio glasova otišao njima. No, dodao je, vjeruje kako će njihovi birači dati glas njemu u drugom krugu i tako ostvariti pobjedu.

Malu izlaznost u Rijeci i županiji Komadina objašnjava time da su građani, koji ne izlaze na izbore, pokazali kako su zadovoljni i ne traže promjene.

Upitan o sastavljanju većine u županijskoj skupštini, Komadina je rekao da je ponudio suradnju svima s centra i lijevog centra i nezavisnim listama, a moguće koalicije ili programske suradnje definirat će nakon drugo kruga izbora, 30. svibnja.

Podršku su mu u četvrtak izrazili čelnici regionalnih organizacija stranaka koalicije za županiju, HSU-a, HSS-a i IDS-a te predsjednik PGS-a Darijo Vasilić. On je izrazio zadovoljstvo time što je, kaže, građanska ljevica dobila većinsku podršku u županiji.

Očekujemo da PGŽ nastavi u dosadašnjem smjeru, stabilno, konkretno, kako bi se završilo brojne projekte, dodao je Komadina (hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari