ODLIČNI TURISTIČKI REZULTATI

Komadina: Provedbom Razvojne strategije PGŽ realizirana ulaganja vrijednosti oko 2 milijarde kuna

Foto: PGŽ

Na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare župan Zlatko Komadina izvijestio je kako je provedbom Razvojne strategije Primorsko-goranske županije za razdoblje 2016. – 2020. (2021.) realizirano oko 90% planiranih ulaganja u vrijednosti oko 2 mlrd. kuna, dok je samo u 2020. godini realizirano preko 470 milijuna kuna, tj. 91,55%.

Najveća ulaganja odnose se na građenje i održavanje cesta, izgradnju i opremanje lučke infrastrukture, projekt Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak, EU projekte “Mala Barka 2”, “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana”, „Arca Adriatica” i “Artivision+”, rekonstrukciju i dogradnju osnovnih škola “Jelenje-Dražice” u Dražicama i „Dr. Andrije Mohorovičića“ Matuljima, te građenje i obnovu objekata u zdravstvu: Dom zdravlja Novi Vinodolski, Lječilišni centar Veli Lošinj i Psihijatrijska bolnica Rab.

„U Nacrtu prijedloga Plana razvoja PGŽ za razdoblje 2022.-2027. vizija Primorsko-goranske županije je biti konkurentna, pametna, održiva i društveno pravedna regija poželjna za život i rad“, naglasio je Župan, dodavši kako je cilj jednaka dostupnost svih usluga svima u Županiji. Buduće petogodišnje razdoblje temelji se na konkurentnom gospodarstvu, znanju i naprednim tehnologijama, djeci i mladima, održivom upravljanju, obrazovanju i ravnomjernom razvoju do europskog standarda. Prijedloga Plana u javnoj je raspravi do konca kolovoza.

Po turističkim brojkama Kvarner spada u vrh primorskih regija s najvećim turističkim prometom, navela je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov. U srpnju je ostvareno 82% turističkih noćenja iz rekordne 2019. godine, te 20% više noćenja u odnosu na 2020. Kvarner trenutno broji 185.000 gostiju dnevno uz porast broja noćenja gostiju iz Njemačke, Austrije, Češke i Poljske, ali i potražnje za smještajem najviše kategorije.

Po procijepljenosti od 41,16% stanovništva, PGŽ je iznad prosjeka RH i time u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti. Danas je zabilježen pad aktivnih slučajeva kojih je 86, dok je troje novooboljelih osoba, a osam ozdravljenih.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović apelirao je građane na cijepljenje, te podsjetio kako se isto provodi po principu otvorenih vrata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari