SEZONA U KORONI

ODLIČAN REZULTAT! Kvarner do 1.8. ima 70 posto dolazaka u odnosu na 2019.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov u ponedjeljak je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinstvo Primorsko-goranske županije izvijestila kako je na području županije u prvih sedam mjeseci dosegnuto 70 posto dolazaka u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

No, u srpnju je dosegnuto čak 86 posto dolazaka od rekordne 2019. te 83 posto noćenja, naglasila je, piše Index.hr

Najviše noćenja do sad u 2017. godini ostvareno je na Krku, koji i ima najviše smještajnih kapaciteta u županiji. Na Krku je ostvareno 37 posto ukupnih noćenja u sedam mjeseci, a slijedi cresko-lošinjsko otočje. Najviše gostiju boravilo je u domaćinstvima, gdje je ostvareno 43 posto od svih noćenja.

VIDEO DANA:

Peršić Živadinov je naglasila da je najveći porast noćenja u objektima najviše kategorije. Tako je u svim smještajnim objektima najviše kategorije, s pet zvjezdica, hotelima, kampovima ili domaćinstvima, broja noćenja prema prošloj godini porastao za 58 posto, rekla je.

I dalje je najviše gostiju iz Njemačke, vratili su se Austrijanci, a znatan porast dolazaka je gostiju iz Češke i Poljske. Trenutno je na području Primorsko-goranske županije 185 tisuća gostiju.

Peršić Živadinov je istaknula da ova županija gostima pruža visoku razinu sigurnosti u epidemiji covida-19. Na više od 50 lokacija širom županije gosti se mogu testirati prije povratka po prihvatljivima cijenama, navela je.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je istaknuo da je otvorena jednomjesečna javna rasprava o Planu razvoja PGŽ za sljedeće petogodišnje razdoblje. U njoj su, kao i u prethodnoj petogodišnjoj Strategiji razvoja PGŽ, ostali isti strateški ciljevi, a to je razvijati konkurentnu, pametnu, održivu i socijalno pravednu županiju, privlačnu za život i rad, rekao je župan. To se namjerava postići putem 60-tak mjera.

U izvješću o provedbi dosadašnje Strategije razvoja 2016. – 2020. ističe se ulaganje županije više od dvije milijarde kuna, od čega samo u posljednjoj godini pola milijarde. Prvenstveno se ulagalo u komunalnu infrastrukturu, obnovu, izgradnju i proširenje škola, poput onih u Jelenju, Matuljima i Dražicama te objekte u zdravstvu, među kojima se ističe lječilište u Velom Lošinju, kao i u EU projekte kao što su Putovima Frankopana ili Mala barka, zaključio je župan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari