OVE SUBOTE

Koncert, Glazba i film by Frano u Filodrammatici

Malo tko nije čuo za samozatajnog riječkog dečka koji inspirira čak i Hollywood. U ovom jedinstvenom događaju Frano publiku uvodi u čarobni svijet filmske glazbe uživo izvodeći originalne dionice iz najvećih svjetskih blockbustera kao što su ”Blade Runner”, “Dobar, loš, zao”, “Pink Panther”, “Briljantin” i mnogih drugi remek djela svjetske kinematografije, kao i svoje originalne skladbe koje tek čekaju premijeru na velikom ekranu.

Često nemamo priliku neke od omiljenih tema čuti uživo, izvedene tehničkom preciznošću i emotivnim fraziranjem od strane virtuoznog umjetnika kao što je Frano Živković, stoga je ovo jedinstvena prilika koja se ne propušta.

Maestralne izvedbe na akustičnoj gitari, kojima Frano vrlo uspješno predstavlja publici raskoš zvukova na samo jednom instrumentu izvodeći aranžmane bazirane na kompleksnosti cijelog sastava ili čak orkestra zasigurno će vas oduševiti.

Zahtjevna fingersrtyle tehnika koju Frano razvija i njeguje zadivila je i Ameriku, iz koje je ovaj stil sviranja i potekao te mu je, na temelju njegovih postignuća i vještine sviranja, američki National Thumbpickers Hall of Fame dodijelio nagradu Horizon Award i tako ga službeno prihvatio u svoje redove. Poput glazbenika, i filmska Amerika odnosno Hollywood također prepoznaje Franu, njegov glazbeni talent i rad te je američki redatelj Lee Unkrich po njemu čak kreirao Miguela, glavni lik animiranog filma “Coco (2017)” filmske kuće Disney/Pixar nagrađenog sa čak dva Oskara.

Koncert filmske glazbe, uz nekoliko iznenađenja za publiku, dođite poslušati u subotu 30. rujna, u 19 sati navečer, dvorana Filodrammatice na 1. Katu. Program je podržan od Grada Rijeke, a ulaznice se mogu nabaviti putem sustava mojekarte.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari