SWAM UP RIJEKA

KONCERT I IZLOŽBA NA DELTI: U petak ispred Exporta sviraju renomirani domaći alternativni bendovi!

Foto: Mateo Levak/Riportal

U petak, 11. rujna 2020. od 20 sati kod Exporta na riječkoj Delti održavat će se cjelovečernji program pod nazivom Swamp Up Rijeka, kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Iza naziva Swamp Up Rijeka krije se open air koncert renomiranih domaćih alternativnih bendova. Riječ je o originalnim glazbenicima koji unose svježinu, skloni su eksperimentiranju, a njihov respektabilan svirački staž zalog je kvaliteti nastupa.

Riječku, ali i širu publiku ispred Exporta očekuje različit miks žanrova kao i premijerni nastupi sa svježim materijalima glazbenih gostiju. Ili jednostavnije: plesno ludilo u ritmu dva bubnja by ABOP, psihodelično putovanje u režiji nemanje, Lovely Quinces dolazi s bendom in your face, a koncert otvaraju lokalni math-rock asevi Flip Flop Fatality.

Vizualni identitet koncerta potpisuje studio za grafičko oblikovanje Vizualab iz Zagreba.

Ograničen broj ulaznica po cijeni od 30 kuna dostupan je u sustavu Entrio do samog početka koncerta, dok će na blagajni na ulazu u prostor Exporta, na dan koncerta, cijena iznositi 50 kn.

Satnica koncerta:

19.00h vrata

20.00h Flip Flop Fatality

20.45h Lovely Quinces

21.40h nemanja

22.50h ABOP

Popratna izložba Opaki i naopaki dizajn

Osim koncertnog tuluma publika će u prizemlju zgrade Exporta moći razgledati i posebnu izložbu pod nazivom MOČVARA: OPAKI I NAOPAKI DIZAJN. Riječ je o plakatima nekolicine autora koji su usko vezani za klub Močvara tj. koji su tijekom godina vizualno predstavljali aktivnosti kluba.

Jednako kako je kroz preko 20 godina djelovanja definiran glazbenim i socijalnim sadržajima, zagrebački klub Močvara je prepoznatljivost u javnosti izgradio i uz pomoć jedinstvenog i prepoznatljivog oblikovanja vizualnih materijala kojima su promovirani klub i klupski programi. Od 1995. godine do danas Udruženje za razvoj kulture „URK“ i klub Močvara tiskali su više od 1500 plakata.

Osim u petak za vrijeme koncerta, izložbu je moguće pogledati svakodnevno do 13. rujna između 17 i 21 sat, a od 14. do 17. rujna od 11h do 21h. Ulaz je slobodan.

Swamp Up Rijeka zajednički organiziraju zagrebačko Udruženje za razvoj kulture “URK”/klub Močvara i riječki Distune promotion u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze virusom COVID-19. Radi zaštite općeg zdravlja, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski, dok će se na ulazu posjetiteljima mjeriti temperatura te prikupljati osobni podaci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari