IMAJU PLAN B I PLAN C

Kontejneri u Rijeci puni smeća: Radnike Čistoće podupire i Uprava. Poručuju: ‘Ne želimo se cjenkati. Imamo i plan B’

Foto: RTL

Od zahtjeva za većim plaćama ne odustaju, traže povećanje od 30 posto neto. Ali sada imaju dodatni zahtjev, da se isto povećanje plaća osigura i kolegama u administraciji, umjesto sedam posto koliko im se nudi

Spontana obustava rada u riječkoj Čistoći se nastavlja, kontejneri na ulicama se pune, a odgovorni o gorućem problemu šute.

Već drugi dan radnici Čistoće, a danas ih je oko 440, ne odustaju od svojih zahtjeva. Radnicima s kamiona iz komunalne garaže danas su se priključile kolege iz svih reciklažnih dvorišta, održavanja zelenih površina, ali i Uprave, piše RTL Danas.hr.

U današnjoj obustavi rada, govore nam radnici, sudjeluju gotovo svi, izuzev aktualnog direktora Bojana Jurdane i bivše direktorice Jasne Kukuljan.

Zahtjevi radnika ostaju nepromijenjeni – od nadležnih traže veće plaće za 30 posto neto, bolje uvjete rada te kolektivni ugovor.

Uz ta tri, imaju još jedan zahtjev. Naime, inzistiraju da se i kolegama iz administracije povisi plaća za 30 posto neto – umjesto 7 posto, koliko je jučer predložio gradonačelnik Marko Filipović.

Filipović, kao i direktor Komunalnog društva Čistoća Bojan Jurdana cijeli dan o problemu šute, a sastanak sa sindikalistima najavljuju tek za 17:30.

Pitanje je hoće li mu se predstavnici Sindikata odazvati ako ne budu pozvani i predstavnici radnika, ali kažu nam kako se ne žele cjenkati jer su njihovi zahtjevi jasni i od njih neće odustati.

Ako ih odgovorni ne prihvate, radnici najavljuju da imaju i plan B i plan C, ali i to da su spremni na radikalnije mjere i poteze, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari