OD 1998. GODINE

Galerija | Prometna preventivna akcija ”Prvi koraci u prometu” obilježava 25. godina provođenja

Akcija se provodi od 1998. godine, a namijenjena je učenicima prvih razreda osnovne škole kako bi se upoznali s osnovnim prometnim pravilima i propisima te usvojili pravilna ponašanja u prometu, izvijestila je policija.

Danas je u Domu mladih u Rijeci započela provedba tradicionalne preventivne akcije „Prvi koraci u prometu“ koju djelatnici Doma mladih organiziraju u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, Županijskim savjetom za sigurnost prometa na cestama te s nadležnim odjelima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Akcija se provodi od 1998. godine, a namijenjena je učenicima prvih razreda osnovne škole kako bi se upoznali s osnovnim prometnim pravilima i propisima te usvojili pravilna ponašanja u prometu.

Ova godina ima poseban značaj zato što ”Prvi koraci u prometu slave veliki 25. rođendan.

U simboličnom otvaranju programa uz ravnatelja Doma mladih Gorana Gračanina i predstavnika Primorsko-goranske županije Zlatka Lisca, učenike je pozdravio i Jure Jurković iz Službe prometne policije Policijske uprave primorsko – goranske koji je zahvalio na izvrsnoj dugogodišnjoj suradnji djelatnicima Doma mladih i PGŽ-a te istaknuo važnost provedbe ove akcije. Naglasio je pri tome kako u proteklih nekoliko godina na području grada Rijeke i ostalih dijelova županije nisu evidentirane prometne nesreće u kojima su stradala djeca, a čemu zasigurno pridonosi i ovakav oblik edukacije djece za sigurno kretanje u prometu.

U sklopu akcije danas su svoja znanja u snalaženju među prometnim pravilima na prometnom poligonu, jedinstvenom u Hrvatskoj, pokazali učenici i učenice Osnovne škole “Brajda” pod vodstvom voditelja programa Josipa Šarlije, kao i ostalih djelatnika Doma mladih.

Program se realizira u obliku jednodnevne nastave koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela na improviziranom prometnom poligonu te ima preventivni karakter, a u realizaciji sudjeluju djelatnici Doma mladih u suradnji s djelatnicima prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske. Učenici se educiraju o prometu, prelaženju kolnika preko pješačkog prijelaza kada nema semafora, sa semaforom, kada promet regulira prometni policajac te vježbaju vožnju i kretanje biciklom u prometu.

Spomenuta akcija dobro je prihvaćena od učenika, njihovih učitelja i roditelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari