NEOČEKIVANE SANKCIJE

Kontrolori Rijeka Plusa već prvog u mjesecu u 8 ujutro pišu kazne putnicima bez karte

Foto: Mateo Levak/Riportal

Mjesečne karte za putnike koji svakodnevno koriste usluge riječkog Autotroleja vrijede od prvog do posljednjeg dana u mjesecu, a obnavljati ih možete putem interneta, na kioscima ili na dobro poznatom prodajnom mjestu na Fiumari.

Ipak, građani Rijeke nerijetko se oslanjaju na nepisano pravilo prema kojemu kontrolori prvih nekoliko dana u tekućem mjesecu putnicima progledaju kroz prste, a posebice ako se radi o redovitim korisnicima njihovih usluga koji svakoga mjeseca produžuju svoje karte.

Uzmemo li u obzir i česte gužve na prodajnim mjestima, potpuno je razumljivo ostaviti građanima nekoliko dana da bez stresa i dodatnog posla produže svoje mjesečne karte, što je u interesu i građana i Rijeka Plusa.

Nažalost, čini se da ovo ipak više nije praksa Autrotroleja s obzirom na to da su kontrolori već danas, 1. listopada u ranim jutarnjim satima pisali kazne korisnicima koji svoje karte nisu produžili.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Iz Rijeka Plusa su objasnili da se kazna poništava ako putnik u roku dva do tri dana kupi kartu za tekući mjesec te prilikom kupnje predoči dobivenu kaznu.

Unatoč činjenici da se kazna može vrlo brzo izbrisati, postavlja se pitanje je li zaista potrebno u vrijeme kada želimo izbjeći nepotrebne gužve na prodajnim mjestima provoditi sankcije već prvoga dana u mjesecu?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari