NA ODJELU GASTROENTEROLOGIJE

Koronavirus ušao u odjel riječkog KBC-a; Zaražene dvije trećine pacijenata!

Foto: KBC RIJEKA

Koronavirus poharao je odjel gastroenterologije riječkog KBC-a, javlja Novi list. Naime, na odjelu, gdje mahom leže teški bolesnici s komorbiditetima, uključujući i pacijente s karcinomom, je zaraženo dvije trećine pacijenata.

Oboljelih ima i među medicinskim osobljem, unatoč tome što su svi redom cijepljeni protiv koronavirusa. Većina pacijenata, doznaje Novi list, bila je cijepljena. Ipak, nitko od tih bolesnika zasad nije razvio teži oblik Covida-19.

Iz uprave KBC-a potvrdili su da je zaraženo 19 pacijenata na odjelu. Točnog saznanja o tome tko je donio koronavirus na bolnički odjel i proširio zarazu među pacijentima nema, no najvjerojatnije je riječ o pacijentu koji je na testu kod hospitalizacije bio negativan, a onda je razvio bolest.

“Procjenjujemo da je virus na odjel unesen putem jednog pacijenta kod kojeg je u periodu inkubacije došlo do razvoja infekcije, jer nažalost, karakter bolesti i inkubacijski period ostavljaju rezidualni rizik od širenja zaraze”, kažu u upravi KBC-a.

VIDEO DANA:

U bolnici se, tvrde u upravi, provode visoke mjere opreza, pa svi pacijenti prije hospitalizacije moraju obaviti PCR test, neovisno o tome jesu li cijepljeni ili ne.

Svi liječnici i medicinske sestre na odjelu cijepljeni su protiv koronavirusa, no neki od njih dobili su simptome bolesti i nalaze se na kućnom liječenju. Po pojavi zaraze, svi na odjelu su hitno testirani, a Covid-19 potvrđen je zasad samo kod jedne nemedicinske djelatnice koja ga je već jednom preboljela.

Zbog ovog incidenta u KBC-u izražavaju iskreno žaljenje, a pritom naglašavaju da osoblje KBC-a od početka pandemije čini stalne napore da pacijentima osigura najbolju moguću medicinsku skrb i primjenjuje najstrože preventivne mjere da bolnički sustav maksimalno zaštiti od prodora COVID-infekcije, piše Novi list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari