OPTUŽIO GRADSKU VLAST

Ostrogović: ‘Rasprodaja grada na štetu Riječana! Zašto plaćamo najskuplje parkiranje?

U moru poskupljenja “zamaskiranih” u konverziju kune u euro Riječane je posebno iznenadilo i uznemirilo poskupljenje Parkirališta Korzo (nekad ‘Beretićevo’) kojim upravlja tvrtka Best in Parking, ista ona koja će upravljati i velikim parkiralištem na budućem autobusnom kolodvoru Žabica

Cijena sata parkiranja na tom parkilištu od nove godine iznosi 2,40 eura (18,08 kuna) u dnevnom terminu od 7 do 18 sati te 1,30 eura (9,79 kuna) u noćnom terminu.

Podsjetimo, kada je to parkiralište prije godinu i pol dana preuređeno cijena parkiranja iznosila je 10 kuna po satu u dnevnom terminu te 6 kuna u noćnom terminu.

Cijena se u nekoliko navrata mijenjala na više

Od tada cijena se u nekoliko navrata mijenjala na više, da bi sve kulminiralo ovom posljednjom brojkom koja itekako ‘bode u oči’ – i još pogubnije, u novčanik – mnogih Riječana kojima je najpraktičnije koristiti to parkiralište. Cijena parkiranja na ‘gradskim’ parkiralištima ostala je uglavnom ista kao i u prošloj godini, no pronaći mjesto na tim parkiralištima najčešće je, zbog prenapučenosti vozilima, prava lutrija.

Foto. Riportal

O ovoj cjenovnoj ‘akrobaciji’ austrijskog vlasnika najprivlačnijih riječkih parkirališta postavljeno je pitanje i u Gradskom vijeću Grada Rijeke, a objavom na svom službenom Facebook profilu oštro je reagirao i gradski vijećnik i predsjednik GO HDZ-a Rijeka Josip Ostrogović koji za ovakvu situaciju, izrazito nepovoljnu za riječke vozače, optužuje gradsku vlast.

Reagiranje Josipa Ostrogovića prenosimo u cijelosti:

“Prošlo je skoro šest mjeseci od odluke o prodaji Žabice stranom investitoru u svrhu izgradnje novog autobusnog kolodvora, a pritom vladajući nisu niti malo vodili računa o građanima grada Rijeke.

Nesposobnost aktualne SDP-ove vlasti iskoristila je austrijska tvrtka “Best in parking” kojoj su gradonačelnik i njegovi sateliti osigurali monopol na riječke parkinge za 11 milijuna eura koliko su platiti zemljište na Žabici i time omogućili “best” – za njihove džepove!

Ovih dana riječku javnost zatekla je vijest o povećanju cijene poznatog riječkog parkirališta u samom centru na 2.40€/satu (18 kn)! Podsjećam, Ugovorom o prodaji zemljišta Grad se obvezao i maknuti 500 parking mjesta s Rive čime će investitor neometano ubirati dobit bez sustava kontrole i zdrave konkurencije – sve na štetu građana!

Stoga, nemojmo se čuditi kada sat parkiranja u centru budemo plaćali 3 ili više € (22+ kuna) jer su nam to izrazito čudnom odlukom omogućili gradski vijećnici okupljeni oko većine – SDP, MOST, SDSS, PGS, IDS, HSU i Unija Kvarnera!

Umjesto da građani i gradski proračun osjete benefite izgradnje 800 parkirnih mjesta na Žabici i korištenja 30 milijuna eura nepovratnih ?? sredstava, ali i da se kontrolira konkurencija, Gradonačelnik Filipović još jednom je pokazao da je ili nesposoban ili ima osobnu korist od prodaje zemljišta u centru grada.

Grad Rijeka i njezini građani će od ovakve situacije očigledno trpjeti popriličnu štetu!”, zaključuje Josip Ostrogović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari