SPORT I HUMANOST

Video | ‘KOZALA JE ŽIVA!’ Manifestacija “Sportiraj u kvartu” i humanitarna utrka “Đir za rožice” privukle veliki broj sudionika

Kozala danas odiše sportom i humanošću. Nakon dvije godine, manifestacija “Sportiraj u kvartu” i humanitarna utrka “Đir za rožice” ponovno su privukle veliki broj posjetitelja. Pogledajte video Kanala Ri!

Program Vijeća Mjesnog odbora Kozala “Sportiraj u kvartu” počeo je u 9 sati a mještani MO Kozala mogli su sudjelovati i pogledati tradicionalni turnir u boćanju Boćarskog kluba Kozala, turnir u briškuli i trešeti, prezentaciju malih boćara te sudjelovati u raznim igrama koje su se odvijale u Parku Zvonimira Škerla i na Volčićevom trgu.

“S ovim smo programom kao vijeće MO krenuli u 2019. godini nakon što smo stupili u mandat. Imali smo u 2019. dva puta “Sportiraj u kvartu” i stvarno je odaziv bio ogroman.”, ističe Kristijan Starčić, zamjenik predsjednika Vijeća mjesnog odbora Kozala za Kanal Ri.

“Danas imamo turnir u boćanju kao što vidite, također bit će turnir u briškuli i trešeti u prostorijama mjesnog odbora i isto tako imat ćemo mogućnost za više sportova na otvorenom kao što je badmington.”, rekao je Sanjin Matijević, predsjednik VMO Kozala.

Spoj mladosti i iskustva uvijek je dobra kombinacija.

Kozala je i ekološki osviještena što su pokazali postavljanjem 20 edukativnih ploča.

“Na kojima problematiziramo plastiku i mikroplastiku kao otpad. Da bi utjecali na svijest građana pokušali smo te ploče postaviti na frekventna mjesta ovdje po kvartu”, otkrio je Kristijan Starčić.

Uz navedeni program, održana i dobrotvorna manifestacija “Đir za rožice”, utrka građana koju organizira po prvi puta Prihvatilište za beskućnike “Ruže Sv. Franje” i Mjesno bratstvo Trsat, a sukladno obilježavanju 15. godišnjice djelovanja Prihvatilišta.

“Kojom promoviraju uopće tu nekakvu ideju brige za ljude koji su u nekakvoj rizičnoj skupini našeg grada. I na neki način motiviraju evo ljude da se kreću, da jedan dan vikenda koji je evo danas konačno topli, sunčani vikend.”, uglas kažu Ivan i Ana, sudionici utrke.

“Da se malo osvjesti i grad Rijeka pa i cijela Hrvatska o tom problemu beskućništva kroz jednu ovakvu rekreaciju i ugodno druženje u subotnje sunčano jutro.”, kaže volonterka Dunja Osojnak Marinović.

Vrijedni volonteri dali su svoj doprinos i današnjoj akciji. Sav prikupljeni novac namjenjen je prihvatilištu.

Red sporta, red humanosti i ekologije odlična je kombinacija za kvalitetno subotnje druženje na Kozali, donosi Kanal Ri.

Pogledajte video Kanala Ri!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari