VELIKA ŽELJA I POTREBA

Galerija | Pogledajte fotografije: Ovako će izgledati novi i vrhunski opremljen prostor Doma zdravlja u Opatiji!

Novi Dom zdravlja u Opatiji već godinama je velika želja i potreba Opatijki, Opatijaca i svih onih koji koriste sadašnje javne usluge raspršene na dvije lokacije

Novi Dom zdravlja u Opatiji uskoro će postati i stvarnost!

“Prije početka procesa izrade glavnog projekta, ishodovanja akata za gradnju i izgradnje, ostao je još jedan, formalni korak: prihvaćanje sporazuma o financiranju investicije koja će se paralelno, istog dana, idućeg četvrtka naći pred gradskim i županijskim vijećnicima.”, izvijestio je Fernando Kirigin, gradonačelnik Grada Opatije.

”Puno truda, razgovora i dogovora bilo je potrebno kako bismo došli do ove faze, nakon odustajanja od financijski neizdržive i prostorno lošije ideje gradnje koju smo „naslijedili“. U skladu s održivim pristupom prostoru i financijama, ali i sa željom da pronađemo najbolje rješenje za građane, novi Dom zdravlja dobit ćemo rekonstrukcijom i dogradnjom postojeće zgrade na Novoj cesti.”, pojasnio je Kirigin.

U novom i vrhunski opremljenom prostoru Opatijci će imati pristup svim medicinskim uslugama na jednom mjestu a zdravstveni djelatnici dobit će znatno kvalitetnije uvjete za rad i brigu o svojim pacijentima.

“Ulaganje u budući Dom zdravlja pratit će i paralelno ulaganje u novo parkiralište za potrebe pacijenata i zdravstvenih djelatnika za čije projektiranje su sredstva već predviđena u gradskom proračunu”, dodao je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari