EVO DETALJA

Raspisan Javni natječaj za odabir projekata i programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2023.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Grad Rijeka je putem Odjela za zdravstvo i socijalnu raspisao Javni natječaj za odabir projekata i programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2023. godini. Natječaj za dodjelu financijskih sredstva udrugama građana za razne projekte koje su od interesa za Grad Rijeku, otvoren je do 10. ožujka.

Grad Rijeka već niz godina objavljuje ovaj natječaj s ciljem zaštite i unaprjeđenja zdravlja građana te unaprjeđenja socijalne zaštite pojedinih posebno osjetljivih skupina građana. Naglasak se daje na pružanje kvalitetnih socijalnih usluga i preventivnu zdravstvenu zaštitu s ciljem smanjenja učestalosti bolesti u čijem nastanku i tijeku značajnu ulogu imaju različita za zdravlje rizična ponašanja.

U 2023. godini financirat će se provedba projekata i programa iz područja socijalnog i humanitarnog djelovanja, pružanja socijalnih usluga, prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži, prava branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca II. Svjetskog rata i civilnih invalida rata, zaštite zdravlja, zaštite i promicanje prava osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju, starijih i nemoćnih te zaštite životinja.

Za financiranje projekata i programa iz navedenih područja Grad Rijeka je osigurao 497,2 tisuće eura. Minimalni iznos koji se dodjeljuje pojedinom projektu /programu iznosi 700 eura, a maksimalni 90 tisuća eura.

Pravo sudjelovanja u Javnom natječaju imaju udruge, vjerske zajednice koje ispunjavaju svojstva prihvatljivih ponuditelja sukladno odredbama dokumentacije za provedbu Javnog natječaja.

Rok za dostavu prijava projekata/programa je do 10. ožujka 2023. godine. Prijave se predaju u zatvorenoj omotnici na adresu Grad Rijeka, Pisarnica – Titov trg 3, 51000 RIJEKA s naznakom “Javni natječaj za odabir projekata/programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2023. godini – ne otvarati” ili se predaju neposredno u pisarnici Grada, na adresi: Titov trg 3, Šalter broj 1, Rijeka.

Cjelokupan tekst Javnog natječaja u kojem se nalaze sve odredbe bitne za prijavu projekata/programa dostupan je i na web portalu Grada Rijeke www.rijeka.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari