TU JE I NOVI VRTIĆ

Kreću upisi u dječje vrtiće u Viškovu. Upisuje i novi vrtić Sreća!

Zbog situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa, upisi u dječje vrtiće na području Općine Viškovo za sljedeću pedagošku godinu ove godine počinju sljedeći tjedan – u srijedu 20. svibnja 2020. godine i traju do 29. svibnja godine.

Ugovaranje usluga za nove korisnike održat će se od 23. lipnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine. Djeca se ove godine mogu upisati u Dječji vrtić Viškovo čiji je osnivač Općina Viškovo te u privatne dječje vrtiće Malik, Maza, Loptica, Zvončica i Poneštrica koji je otvorio područni vrtić Sreća u Marčeljima. Detaljnije informacije oko upisa i potrebna dokumentacija bit će dostupni na internetskim stranicama svih vrtića pa se roditelji mogu informirati ovisno o vrtiću u koji bi upisali dijete. 

https://www.vrtic-viskovo.hr/

http://www.djecjivrtic-malik.hr/

https://www.vrtici-maza.hr/

http://djecji-vrtic-ponestrica.hr/

http://www.vrtic-pcelice.hr/

http://djecjivrticzvoncica.hr

Dječji vrtić Viškovo vrijeme pauze zbog koronavirusa iskoristio je za iskorak u smjeru suvremenog poslovanja. Sukladno tome, roditelji od sljedećeg tjedna imaju mogućnost on-line prijave djeteta za vrtić, a za one koji iz nekog razloga to ne mogu, Dječji vrtić će osigurati tehničku podršku. On-line prijave djeteta za upis u vrtić uvedene su ponajprije zbog jednostavnijeg postupka za same roditelje, ali i zbog poštivanja epidemioloških mjera koje su još na snazi. Osim toga, time će se racionalizirati poslovanje vrtića i u jednom dijelu smanjiti administrativni troškovi. „Drago mi je što je vrijeme u kojem je vrtić bio zatvoren kvalitetno iskorišteno. Sukladno našoj preporuci kao osnivača, izvršeni su određeni zahvati koje je puno lakše izvesti kad nema djece. Tako su obojani hodnici, sobe dnevnog boravka odgojnih skupina, popravljeni su solarni paneli i klimatizacijski sustav. Uz sve to, uređivao se i okoliš u sklopu redovnog održavanja. Posebno sam zadovoljna što je u vrijeme dok je vrtić bio zatvoren učinjen iskorak u smjeru suvremenog poslovanja pa je omogućena on-line prijava djeteta za vrtić, aplikacija za praćenje prisustva djece te digitaliziranje izdavanje računa“, izjavila je općinska načelnica Sanja Udović. 

Novi vrtićki kapaciteti u Viškovu

Od ove pedagoške godine, kapaciteti za smještaj djece u vrtiće na području Općine Viškovo povećani su s Područnim vrtićem Sreća kojeg je otvorio Dječji vrtić Poneštrica iz Kastva iza kojeg je gotovo 25 godina iskustva u predškolskom odgoju. Vrtić Sreća obišla je općinska načelnica Sanja Udović s voditeljicom Odsjeka ureda načelnica Irenom Gauš gdje su im iz prve ruke sve o novom vrtiću rekle ravnateljica Monika Vučetić Juretić i odgajateljica Dijana Vučetić.

„S novim privatnim vrtićem olakšat će se životna svakodnevica mnogim našim roditeljima jer imaju novu mogućnost za smještaj djeteta. Područni vrtić Sreća u Marčeljima kao novi objekt Dječjeg vrtića Poneštrica moći će primiti 35-ero djece. S obzirom na njihovo iskustvo, ali i naše potrebe s obzirom na pozitivne demografske pokazatelje, ne sumnjam da će brzo popuniti kapacitet nakon uvrštenja u Mrežu dječjih vrtića Općine Viškovo koja će imati 6 vrtića i moći primiti 590-ero djece. U novom područnom vrtiću otvorit će se i 4 nova radna mjesta. Posebno mi je drago kad privatna poduzetnička inicijativa spoji interes društvene zajednice, jedinice lokalne samouprave i samog poduzetnika“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari