KRIZA U 3. MAJU: Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka daju punu podršku Štrajkaškom odboru i njihovim zahtjevima

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Članovi Štrajkačkog odbora zahvalili su Gradu i Županiji na angažmanu i podršci kao i pomoći u osiguranju prijevoza za jučerašnji prosvjed u Zagrebu

PGŽ i Grad Rijeka daju punu podršku Štrajkaškom odboru i njihovim zahtjevima- hitnoj isplati plaća, izdvajanje 3.maja iz Uljanik grupe, povratu novca posuđenog Uljaniku i postavljanje kriznog menadžmenta. Zaključak je to nakon sastanka župana Komadine, gradonačelnika Obersnela i predsjednika GSV PGŽ Damira Bačinovića s članovima Štrajkačkog odbora i predstavnicima sindikata.

“Dogovor je također da će se održati izvanredna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ u proširenom sastavu sa koje će se osim podrške zahtjevima „trećemajaca“ uputiti i zahtjev za sazivanjem nacionalnog GSV-a”, rekao je župan Komadina u izjavi medijima.

Naglasio je također da je Uljanik kao vlasnik i kao menadžment odgovoran za sadašnju situaciju u riječkom brodogradilištu te da u ovim okolnostima rješenje gorućih problema cijele Uljanik grupe može iznaći onaj tko ima političku, gospodarsku i financijsku snagu, a to je Vlada RH.

„Ovdje se radi o milijardama, a ne milijunima potrebnog novca te spašavanju brodogradnje kao strateške nacionalne industrije. I na mojim jučerašnjim susretima u Vladi jasno sam rekao da se trebaju povući hitni potezi jer donošenje programa restrukturiranja je proces koji traje. Smatram da treba sazvati izvanrednu Skupštinu dioničara Uljanika na kojoj će se postaviti nova kadrovska struktura sa jasnim zadaćama, između ostalog i izdvajanje 3.maja iz Uljanik grupe što je odluka koju treba donijeti menadžment u Puli, rekao je župan.

Također je dodao da podrška Županije u nabavci udžbenika za djecu radnika 3. maja nije upitna te da se modeli već razrađuju, a pomoć Grada najavio je i gradonačelnik Obersnel.

Članovi Štrajkačkog odbora zahvalili su Gradu i Županiji na angažmanu i podršci kao i pomoći u osiguranju prijevoza za jučerašnji prosvjed u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari