Krizni stožer 3. maja očekuje poziv na sjednicu Vlade u Puli

Foto: PGŽ

Na sjednici bi zatražili veći angažman kako bi se postavila krizna uprava u 3. maj

Krizni stožer 3. maja predložio je hrvatskoj Vladi da njegovi predstavnici sudjeluju na sjednici Vlade u četvrtak u Puli (OVDJE), ali odgovor još nije stigao, kazao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u utorak, nakon sastanka Kriznog stožera u 3. maju, prenosi Hina.

“Netko od nas bi trebao doći na sjednicu Vlade u Puli, jer smo u velikim problemima zbog Uljanika”, rekao je predsjednik Kriznog stožera Predrag Knežević.

Mladen Bucar i Predrag Knežević.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na sjednici bi, kaže, zatražio veći angažman kako bi se postavila krizna uprava u 3. maj i provelo odvajanje od Uljanik grupe.

“Sad nam je najbitnije da dobijemo materijal, jer ne radimo gotovo ništa, samo vrlo sitne poslove“, rekao je.

Komadina navodi kako je predloženo da na Vladinoj sjednici sudjeluju Knežević i predsjednik riječkog Gradskog vijeća Andrej Poropat.

„Jedino Uljanik nije prošao postupak preustroja, pozivam da se preustroj provede, kako bi 3. maj mogao naći novog vlasnika i nastaviti živjeti na ovoj lokaciji“, kazao je župan a prenosi Hina.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Naglasio je da u Puli očekuje ozbiljan sastanak, „da se karte stave na stol i kaže što se namjerava ili što se ne namjerava provesti“.

Glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić kazao je kako bi sindikati voljeli da Vlada predloži cjelovito rješenje, kako za Uljanik, tako i za 3. maj, zbog očuvanja radnih mjesta i dovršetka započetih gradnji brodova u riječkom brodogradilištu.