'BUDIMO RADOST JEDNI DRUGIMA'

KUHARI SA SRCEM: U Županijskoj specijalnoj bolnici Insula održano kulinarsko druženje za Valentinovo

Na dan sv. Valentina održano je kulinarsko druženje u Županijskoj specijalnoj bolnici za psihijatriju i rehabilitaciju Insula

Riječ je o projektu pod nazivom „Budimo radost jedni drugima“ u kojemu su sudjelovali vrhunski specijalisti hotelske prehrane iz Imperial Riviere i Valamara te kuharski tim Županijske specijalne bolnice Insula, a osmišljen je s ciljem da razveseli osobe na liječenju, ali i vrijedne zaposlenike koji se već dvije godine neumorno bore s pandemijom i radom u kriznim okolnostima.

Prehrana je jedan od servisa u ustanovi koji dnevno osigurava preko 1.200 obroka, a radi svakodnevno i bez prekida preko 65 godina.

Na planiranje obroka te na njihovu kvalitetu i izdašnost, u suradnji s kuharima i kuharicama te odjelom nabave, pazi klinička nutricionistica Ela Hlastec.

„Postoji puno stvari koje možemo učiniti jedni za druge i na radost jedni drugima. Puno ljepote i užitka sadržano je u estetici. Naša zdravstvena ustanova bavi se estetikom duše, a nju čine najrazličitiji momenti i događaji koji dušu čine ljepšom. Za radost nisu potrebne velike stvari, već mali koraci, male geste. Mali znakovi ljubavi i pažnje u stvari su veliki darovi za dušu, za radost koja je potrebna svakom čovjeku, radost koja liječi“, poručili su iz INSULA-e dok su zaposlenici i osobe na liječenju izrazili veliko zadovoljstvo ovim projektom.

U ovoj županijskoj ustanovi velika pažnja posvećuje se inovativnim programima, a suvremene metode liječenja izvrsna su nadopuna postojećim standardnim programima liječenja i rehabilitacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari