10 DIGITALNIH PANOA

U srijedu se otvara izložba ”5 do 7 grama” o utjecaju mikroplastike na ljudski organizam, ekosustav, i planet

Foto: Facebook/ Društveni centar Drenova

U suradnji s MO Kozala, a u sklopu projekta Društveni centar Drenova – programa Drenovski HUB ideja te u okviru naših aktivnosti na zaštiti prirode koju provodi Udruga Dren u srijedu 16. veljače 2022. u 12 sati u Društvenom centru Drenova otvaramo izložbu na temu mikroplastike.

Izložba 5 do 7 grama autorice Ane Somek i Filipa Jakovca sastoji se od 10 digitalnih panoa koji opisuju jako bitan problem utjecaja mikroplastike na ljudski organizam, na ekosustave i na cijeli planet. Postoji niz pitanja i šokantnih studija koliko godišnje mikroplastike udahnemo, pojedemo i popijemo i gdje se sva ta plastika u prirodi završi.

Mi kao pojedinci imamo značajan utjecaj na prekomjerno korištenje i odbacivanje plastike koja najčešće završi u prirodi pa promjena treba krenuti od nas samih.

Nakon otvaranja, izložba se može pogledati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom od 16 do 19 sati.

Otvaranje i razgledavanje izložbe odvijat će se prema epidemiološkim mjerama te su potrebne Covid 19 potvrde, a sve punoljetne osobe trebaju nositi maske u zatvorenom prostoru.

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

VRIJEDNOST PROJEKTA JE 1.989.150,74 KN a iznos sufinanciranja EU je (85%) 1.690.778,13 kn

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari