KUKE DOBROTE I U RIJECI: Na ogradi kod „Zajca“ postavljene kuke za odlaganje hrane i odjeće potrebitima

Zasad nije poznato tko je postavio dvije riječke „kuke dobrote“ i kakav će odjek imati akcija

Na ogradi Kazališnog parka u Verdijevoj ulici kod riječkog HNK Ivana pl. Zajca netko je postavio dvije „kuke dobrote“ s natpisima „hrana“ i „odjeća“. Inspiriran sličnim akcijama u Zagrebu, Splitu i još nekim gradovima u susjedstvu, Riječanin ili Riječani toploga srca odlučili su ovime slijediti primjere nekih drugih gradova i omogućiti potrebitima da na „kukama dobrote“ pronađu nasušno potreban zalogaj ili komad odjeće koji će im možda pomoći da prežive dan.

IMG_0840

Nije sporno, nažalost, da i u Rijeci ima itekako potrebitih građana koje će ovakva akcija oduševiti i koji će s dobrodošlicom dočekati postavljanje „kuka dobrote“ – a još više konkretnu realizaciju akcije, odnosno reakciju dobrostivih Riječana od kojih se očekuje da na kuke zakače što više „sitnica“ koje će pomoći potrebitima.

Foto: facebook "Nova riječka enciklopedija Fluminensia" (Minja Klasan)
Foto: facebook “Nova riječka enciklopedija Fluminensia” (Minja Klasan)

No zasad nije poznato kako će se akcija, i u kojem obimu, odraziti na pravilnike o gradskom komunalnom redu, jer su „kuke dobrote“ postavljene na istina frekventnom, ali i pomalo neuobičajenom mjestu – u blizini kulturnog dobra i reprezentativnog trga koji zajedno predstavljaju jednu od najzanimljivijih i najljepših riječkih turističkih atrakcija.

IMG_0838

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari