KUTIJA ZA CIGARETE S BROJAČEM? YES! Mladi riječki poduzetnici predstavili svoje ideje na Demo danu 9. generacije Start-up inkubatora

U izlagačkom dijelu predstavljene su nove poslovne ideje koje će timovi pokušati realizirati u narednom periodu

U HKD-u na Sušaku održan je Demo dan na kojem su korisnici Start-up inkubatora Rijeka prikazali svoje poslovne planove i projekte.

Timovi devete generacije Start-up inkubatora predstavili su sedam novih projekata i poslovnih strategija koje se temelje na poslovanju putem suvremenih digitalnih tehnologija, a kojih su kroz proteklih šest mjeseci razvijali uz pomoć mentora, partnera i obrazovanih stručnjaka.

Predstavljanje projekta Digital Cigarette Counter

Događaju je nazočio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je u svom uvodnom govoru istaknuo kako je Start-up inkubator pokrenut na inicijativu mladih ljudi, a o njegovom uspjehu svjedoči trenutni interes među građanima za pohađanje programa.

„Kroz nekoliko godina postojanja, inkubator je pomogao da se u Rijeci uspješno otvori 17 novih tvrtki sa četrdesetak zaposlenika koji su kroz samozapošljavanje ušli na tržište rada“, rekao je Obersnel te dodao kako start-up inkubator pruža priliku ljudima da steknu određene poslovne vještine uz stručno vodstvo te okušaju svoje ideje na tržištu.

Uvodni govor održao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

Gradonačelnik je projektnim timovima, start-up inkubatoru i Ri-hubu zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

U izlagačkom dijelu predstavljene su nove poslovne ideje koje će timovi pokušati realizirati u narednom periodu – second hand trgovina dječjom opremom (PinkyBlue), društvena mreža za kućne ljubimce (Petzbook), aplikacija koja služi kao agregat svakodnevnih događanja u Rijeci (RiGoOut), kutija za cigarete s brojačem (DCC), aplikacija za digitalne rezervacije stolova i plaćanje u ugostiteljskim objektima (Food Forward), aplikacija koja pomaže srednjoškolcima u pripremi za maturu (MaturaApp) te trgovina odjećom s motivima grada Rijeke (Fiumica).

Luka Karlo Kauzlarić – Food Forward prezentacija

Nakon izlaganja projekata predstavili su se i bivši korisnici inkubatora te voditelji srodnih inkubatora i projekata, koji su polaznicima start-up inkubatora dali nove informacije o nastavku realizacije njihovih ideja, međusobnom umrežavanju i sklapanju budućih poslovnih kontakata.

Prezentirane su i aktivnosti RiHuba, novog kulturnog centra koji će od jeseni postati prvi co-working prostor u Rijeci.

Foto: Grad Rijeka

Anja Slobodnjak predstavlja svoj projekt MaturaApp

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views