KVARNERIĆ 2015.: Djeca-pjevači u petak na Sušaku a u subotu u Kastvu; gošća i Mia Negovetić!

Festival dječjeg stvaralaštva “Kvarnerić” ove se godine održava 14. put. U petak 18. i subotu 19. rujna u riječkom HKD-u te na Crekvini u Kastvu nastupit će više od 200 djece iz osnovnih škola Primorsko-goranske županije.

Natjecatelji su podijeljeni u skupine do i od 11 godina, a bit će izvedeno 16 pjesama. Posebna vrijednost festivala je u tome što su skladbe nastale u osnovnoškolskim glazbeno-literarnim radionicama, a napisali su ih učenici uz pomoć svojih nastavnika mentora. Sve su pjesme pisane na dijalektu područja iz kojeg djeca dolaze tj. škole koju pohađaju.

Ono po čemu se ovaj festival razlikuje od ostalih, uz njegovanje autohtonog glazbenog izričaja i jezika, jest i to da na Kvarneriću tekstovi, glazba, kostimografija i koreografija u cijelosti odgovaraju uzrastu izvođača.

Prva večer bit će u petak 18. rujna u HKD-u na Sušaku, a finalna u subotu 19. rujna na kastavskoj Crekvini, obje večeri od 18:30.

U revijalnom dijelu ovogodišnjega Kvarnerića nastupit će Antonio Krištofić, Antonela Doko, Mia Negovetić, Ri Dance i Alen Polić.

Na predstavljanju Kvarnerića prisustvovao je pročelnik Ureda Županije Goran Petrc. Primorsko-goranska županija je pokrovitelj festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari