Kvarnerski dan turizma: Nagrađeni najbolji turistički djelatnici s područja Primorsko-goranske županije

U prepunoj dvorani opatijskog hotela Royal održan je Kvarnerski dan turizma.

Na ovoj tradicionalnoj svečanosti u organizaciji TZ Kvarnera, predsjednik TZ Kvarnera, župan Zlatko Komadina i direktorica Irena Peršić Živadinov ugostili su turističke djelatnike i institucije s područja Primorsko-goranske županije, a najboljima među njima uručena su posebna priznanja.

“Ova turistička godina za Kvarner uspješna je u svakom pogledu: u zadnjih pet godina kvarnerski turizam ostvario je stalan rast u noćenjima, i to za više od 30%, proračun je povećan, a zahvaljujući zajedničkom udruženom oglašavanju pojačana su i ulaganja u Zračnu luku Rijeka. Za regiju Kvarner, 2019. ali i nadolazeća 2020. godina, su godine velikih priznanja i nagrada jer smo u mnogima proglašeni destinacijom godine”, istaknuo je župan Zlatko Komadina u svojem uvodnom obraćanju na početku svečanosti Kvarnerskog dana turizma.

Dodao je kako se Kvarner sve jače pozicionira kao cjelogodišnja destinacija a to nam potvrđuju i porasti fizičkog i financijskog prometa ostvareni u predsezoni, glavnoj sezoni i posezoni.

“Takva pozitivna kretanja kroz zadnjih nekoliko godina pokazuju nam da smo kao cjelokupno turističko gospodarstvo na razini regije zauzeli dobru putanju i odredili i postavili dobru strategiju razvoja. Kada rezultate iz ove godine usporedimo  s 2010. godinom, bilježimo porast noćenja u pred i posezoni iznosi od gotovo 90%, a u glavnoj sezoni 37%”, naglasio je župan.

Župan je čestitao i zahvalio se svim turističkim djelatnicima koji su primili  priznanja, te rekao  kako su svi oni zajedno svojim radom doprinjeli osvajanju brojnih svjetskih priznanja ove naše turističke regije.

Ministar turizma Gari Cappelli i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov također su u svojim obraćanjima izrazili zadovoljstvo turističkim rezultatima.

“Uspješnu destinaciju čine uspješni ljudi, posvećeni svojem poslu kojeg obavljaju profesionalno i savjesno. Kvarnerskim danom turizma, već tradicionalno, želimo zajednički obilježiti završetak jedne turističke godine i početak nove u kojoj nas očekuju veliki i zahtjevni turistički trenuci!”, istaknula je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te dodala da Regija Kvarner u 2020. godinu ulazi noseći jednu od najprestižnijih turističkih titula: nagradu svjetskog turističkog vodiča Lonely Planet Magazin-a „Best in Travel 2020“ te proglašenjem kao jedne od „must go“ destinacija u 2020. godini.

Kvarnerski dan turizma bila je prigoda za uručivanje brojnih priznanja. Uručene su tako godišnje turističke nagrade i priznanja nagrađenima u akcijama „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2019“ i dobitnicima turističkih nagrada sustava turističkih zajednica u raznim kategorijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari