Legendarna glumica Mira Furlan predstavlja autobiografiju u antikvarijatu Ex libris

Idi na originalni članak

 

Oglas

Jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije osamdesetih godina prošlog stoljeća, s kultnim ulogama u tv- serijama „Putovanje u Vučjak“, „Kiklop“, te „Velo misto“, filmovima kao što su „Otac na službenom putu“, „Lepota poroka“ te „U raljama života“, početkom devedesetih godina emigrirala je zajedno sa svojim mužem, filmskim redateljem Goranom Gajićem, u Sjedinjene Američke Države. Otpratili su je hrvatski i srpski mediji s huškačkim tesktovima koji su spekulirali o njenom moralu, u matičnom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dobila je otkaz, oduzet joj je stan u istom gradu, u Zagrebu i Beogradu jednostavno je bila nepoželjna.

https://www.youtube.com/watch?v=H1Vqsr34f38

Dvadeset i četiri godine kasnije, glumica Mira Furlan predstavit će vlastitu autobiografiju simboličnog naziva „Totalna rasprodaja“ koju je objavila u izdanju beogradske izdavačke kuće Samizdat B92, u antikvarijatu Ex libris, u utorak 8. ožujka s početkom u 19 sati.

Biografija je to u kojoj poznata glumica progovara o ratnim devedesetim godinama, svojim najtežim trenucima u karijeri te konačno o dosljednosti svoga otpora prema svim vrstama nacionalizama. Uz autoricu Miru Furlan o knjizi će govoriti i Nebojša Zelić.

Jedinstvena je ovo prilika druženja Mire Furlan s Riječankama i Riječanima nakon niza godina, ali i prigodna uvertira za njen skorašnji nastup u riječkom kazalištu, u predstavi „Kasandra“, kada će se po prvi put nakon 1991. godine vratiti na pozornicu jednog hrvatskog nacionalnog kazališta.

Exit mobile version