SINDIKALISTI ZADOVOLJNI

Liburnia Riviera Hoteli povećava plaće do 19 posto, potpisan novi kolektivni ugovor

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Potpisan je novi kolektivni ugovor između Liburnia Riviera Hotela i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikata turizma i usluga Hrvatske, kojim se poboljšavaju materijalna prava zaposlenika u 18 hotela, vila i kampu u destinacijama Opatija, Ičići, Lovran, Medveja i Mošćenička Draga

Vodeća turistička kompanija na Kvarneru, Liburnia Riviera Hoteli iz Opatije, svojim zaposlenicima ove godine podiže plaće do 19 posto. To je ishod pregovora o novom kolektivnom ugovoru koji je Uprava Liburnia Riviera Hotela vodila sa Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikatom turizma i usluga Hrvatske, a koji su zaključeni u srijedu 12. travnja.

Program poboljšanja radnih uvjeta zaposlenika

Prema potpisanom novom kolektivnom ugovoru, Liburnia Riviera Hoteli se obvezuje nastaviti s programom poboljšanja radnih uvjeta svojih zaposlenika. Nakon što su im redovita primanja prošle godine rasla 12 posto, u ovoj godini povećanje iznosi do 19 posto, s time da će za deficitarna radna mjesta plaće rasti i više od tog iznosa.

Predstavnici Uprave LRH i Sindikata na potpisivanju Kolektivnog ugovora

Dijelu zaposlenika koji su dosad radili na određeno, radni status se mijenja i dobivaju ugovor na neodređeno vrijeme, čime im je zajamčena sigurnost radnog mjesta.

“Nastavljamo s programom poboljšavanja uvjeta i radnog okruženja za zaposlenike kroz investiranje u programe edukacija, povećanje broja ugovora na neodređeno, prilagođavanje organizacije promjenama u turizmu i aktivnim povećanjem benefita. Današnjim potpisivanjem novog kolektivnog ugovora osigurali smo bolja primanja našim kolegicama i kolegama.

Zahvaljujemo predstavnicima sindikata na konstruktivnim pregovorima koji su iznjedrili rješenja s kojima će, uvjereni smo, biti zadovoljni svi naši zaposlenici“, poručili su iz kompanije i nadodali:

„Njihov trud i predanost neizmjerno su važni za rast naše kompanije, pa je i ulaganje u njih i njihovu dobrobit način kojim priznajemo izuzetan doprinos tijekom cijele godine kako bi gostima pružili vrhunsku uslugu. Svi smo svjesni koliko je danas teško naći radnu snagu, ali još je teže pouzdane i kvalitetne kolege i zadržati. Stoga su i veće plaće i dodatni benefiti, motiv kojim se trudimo da naši zaposlenici budu s nama što dulje te da zajedno gradimo uspješnu kompaniju koja je lider na našem području. Pred nama je nova sezona u kojoj očekujemo sjajne rezultate, pa nam je vrlo važno da ih možemo postići s najboljim timom i zadovoljnim ljudima”.

Kompanija poboljšava i sva druga materijalna prava

Svim zaposlenicima, neovisno o radnom stažu, kompanija poboljšava i sva druga zakonski propisana materijalna prava. Tako će im neoporezive nagrade, kao što su naknade za godišnji odmor, božićnica, darovi za djecu i jubilarne nagrade, kroz 2023. godinu biti isplaćene u maksimalnom mogućem iznosu.

Vodeći brigu o dobrobiti zaposlenika i ostvarenju ravnoteže između njihovih poslovnih obveza i privatnog vremena, Liburnia Riviera Hoteli zaposlenicima s mlađom djecom omogućava i veći broj dana godišnjeg odmora.

Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora između Liburna Riviera Hotela i Sindikata

„Jasno je svima da je kvaliteta jedini ključ uspjeha u turizmu. Jamac te kvalitete su zaposlenici, i to zadovoljni zaposlenici. U situaciji kroničnog nedostatka radnika, posebno u ovoj djelatnosti, nužnost je stvoriti uvjete da zadržimo postojeće i privučemo nove radnike. Vjerujemo da smo to postigli ovim Kolektivnim ugovorom, koji je rezultat korektnog dijaloga socijalnih partnera. Liburnia Riviera Hoteli podigla je standard u brizi za svoje zaposlenike što donosi direktnu korist zaposlenicima i kompaniji“, naglasila je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

„U Sindikatu turizma i usluga Hrvatske izražavamo zadovoljstvo sklopljenim novim Kolektivnim ugovorom kojeg karakteriziraju poboljšana materijalna prava radnika. Novi Kolektivni ugovor rezultat je višemjesečnih pregovora s pregovaračkim timom poslodavca te možemo reći da su protekli u transparentnom i dobrom ozračju socijalnih partnera, a rezultat jesu mnoga poboljšanja prava radnika sa zajedničkim ciljem zadovoljstva radnika, zadržavanja i stvaranja kvalitetne radne snage, kao promotora kvalitetnog turizma opatijske rivijere, na kojima je Liburnia Riviera Hoteli lider“, ističe Roberto Erman, regionalni povjerenik Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

Uz stipendiranje mladi postaju i zaposlenici

Kao jedan od najvećih poslodavaca na području Kvarnera, Liburnia Riviera Hoteli investiraju i u budući kadar, osiguravanjem poticajnih stipendija za učenike i studente koji se školuju za odgovarajuća zanimanja u turističkom sektoru.

Program stipendiranja provodi se u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta u okviru Programa poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu, koje i sufinancira dio mjesečnog iznosa svakom primatelju stipendije.

Potpisani su ugovori s osmero učenika i studenata, koji će tijekom tekuće školske i akademske godine 2022./2023. mjesečno primati po 266 eura. Uz novčanu potporu, stipendistima se osigurava posao u sezoni, kao i nakon završetka školovanja.

Potičući razvoj stručnih znanja potrebnih u turizmu, kompanija uvodi i program pripravništva kroz koji će buduće talente educirati za obavljanje odgovornih funkcija u hotelskoj industriji.

Liburnia Riviera Hoteli upravljaju s 18 hotela, vila i kampom u destinacijama Opatija, Ičići, Lovran, Medveja i Mošćenička Draga , a u 2022. su ostvarili poslovne prihode od 384,1 milijun kuna, što je 54 posto više nego godinu prije.

U skladu s dobrim rezultatima predsezone te visokim očekivanjima za nadolazeću glavnu turističku sezonu, Liburnia Riviera Hoteli najavili su zapošljavanje većeg broja sezonskih djelatnika, kojima se nude poticajni uvjeti rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari