LJETNE RADIONICE: Mali RInovatoRI posjetili Metis i naučili kako se prenamjenjuje i reciklira otpad

U sklopu ljetnih radionica 3’R’s LAB i 3’R’s LAB animiranog filma, dvadesetak RInovatora predvođenih Ivom Marčelja i Nicol Nefat iz Doma mladih posjetilo je  tvrtku Metis d.d. na Kukuljanovu,

Klinci su se upoznali s njihovom osnovnom djelatnošću – gospodarenjem otpadom.

Tako su se 3’R’ RInovatoRI imali priliku neposredno susresti s čuvenim 3’R’ (Reduce – Reuse – Recycle) u praksi obilaskom Metisovog pogona za sortiranja papira, plastičnih boca i limenki. Pored toga saznali su i mnoge druge zanimljivosti: kako se reciklira automobil, zašto se karton za jaja ne odlaže u spremnik za papir te kako samo jedna vrećica s nerazvrstanim kućanskim otpadom neprikladno odložena u spremnik s papirom čini svu prikupljenu količinu papira i kartona neupotrebljivom.

Predstavnice domaćina Dorotea Pešić Bukovac i Lorena Klarić RInovatoRIma su pružile i cjelovit uvid u djelatnosti Metisa, s posebnim naglaskom na suradnju s mladima putem edukativnih projekata, od kojih se ističu otkup prikupljenog materijala (baterija, čepova, papira) te Eco Corner u suradnji s NK Rijekom.

Nakon korisnog obilaska, RInovatoRI su se okrijepili uz sokove i grickalice, i prema uobičajenom, postavili predstavnicama Metisa još pregršt dodatnih pitanja. Ono što slijedi iza praktičnog dijela je njegova primjena, pa će se polaznici u sklopu svojih ljetnih radionica posvetiti stvaranju: 3’R’-LAB-ovci osmislit će proizvod od otpada i izraditi njegov prototip, kao i cijeli plan tržišnog plasmana, dok će RInovatoRi uključeni u 3’R’s LAB animiranog filma kreirati video-uradak koristeći isključivo otpadne materijale.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views