LJETNO ART-KINO U Rijeci tri zanimljiva filma s ovogodišnjeg Motovun Film Festivala

Ljetno Art-kino svake je godine posebno obilježeno Motovun Film Festivalom. Prva je ljetna projekcija još 27. srpnja 2011. u dvorištu riječkog kina bila upravo motovunska

Motovunsko druženje u Ljetnom Art-kinu započinje glazbenim doksom Rock u Reykjaviku koji prati sedamdeste godine u Islandu koji je tada doživio eksploziju rocka i punka, a Reykjavík je postao poznat kao “grad s najviše rock bendova po glavi stanovnika”.

U filmu se pojavljuje i 14-godišnja Björk. Ljetno Art-kino u petak, 28. srpnja u 21 sat i 30 minuta.

U subotu, 29. srpnja na velikom ljetnom platnu možemo pogledati rusku dramu Aritmija, nedavno prikazanu na filmskom festivalu u Karlovim Varima. Film pokušava dati odgovor na pitanje Što je lakše: spašavati druge ili spašavati sebe? Pratimo 30-godišnjeg doktora Olega koji zna da njegov dolazak nekome može spasiti život, no zato sve ostalo može čekati…

Posljednji dan Ljetnog Art-kina donosi dramu Vestern koja prati skupinu njemačkih građevinara koji započinju s radom u Bugarskoj. Film propituje nekoliko bitnih tema: vestern kao uglavnom muški filmski žanr i (europsku) ksenofobiju. Nedjelja, 30. srpnja u 21 sat i 30 minuta.

Ulaznice možete rezervirati mailom (ulaznice@art-kino.org).

A ove godine Motovun ne dolazi samo k nama nego i Rijeka ide k njemu! Predstavljanje Kvarnerske filmske komisije, regionalnog filmskog ureda Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, održat će se u petak, 28. srpnja u 20 sati u sklopu Motovun Film Festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari