VELIKI PULT OTIŠAO U POVIJEST: U ponedjeljak nastavak rada Središnjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka u Palači Modello

Foto: GKR

Najvažnija novost je da su sadržaji i usluge za građane i korisnike iz prostora dosadašnjeg Odjela periodike integrirani u Središnji odjel i fizički smješteni u njegov prednji dio, a nakon dugogodišnjeg služenja u povijest je otišao i prepoznatljiv središnji drveni pult

Središnji odjel Gradske knjižnice Rijeka u Palači Modello (Matije Gupca 23) u ponedjeljak 31. Srpnja otvara svoja vrata nakon dvotjedne pauze koju je obilježila prva faza radova na poboljšanju funkcionalnosti najprepoznatljivije lokacije pri spomenu Gradske knjižnice Rijeka, a u kojoj se posljednje dvije godine nakon premještanja lijepe književnosti u “Filodrammaticu”, nalazi prvenstveno publicistička i znanstvena odnosno stručna literatura te od proljeća ove godine i Poslovni kutak.

Najvažnija novost je da su sadržaji i usluge za građane i korisnike iz prostora dosadašnjeg Odjela periodike integrirani u Središnji odjel i fizički smješteni u njegov prednji dio, a nakon dugogodišnjeg služenja u povijest je otišao i prepoznatljiv središnji drveni pult.

Novo rješenje osim modernijeg estetskog osvježenja, veće vidljivosti niza časopisnih i zborničkih izdanja te veće funkcionalnosti za rad, na simboličkoj razini iskazuje i želju za što većom otvorenošću i neposrednošću Gradske knjižnice Rijeka u pružanju usluge građanima.

Riječ je o prvoj fazi radova na poboljšanju funkcionalnosti rada i usluga Središnjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka dok će tijekom jesenskih mjeseci uslijediti uređenje i prenamjena jedne prostorije za čitaonički tihi rad.

U Gradskoj knjižnici Rijeka vjeruju da će do izgradnje središnjeg objekta knjižnice u kompleksu “Benčić” u kontekstu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture sada implementirana poboljšanja biti na zadovoljstvo svih građana i korisnika knjižnice čiji se broj kontinuirano povećava.

Godišnja članarina u knjižnici iznosi simboličkih 50 kuna, a otvara vrata svih središnjih lokacija (Palača Modello, Filodrammatica, Narodna čitaonica, Dječji odjel Stribor), Županijskog i Gradskog bibliobusa, Knjižnice Čavle te ogranaka diljem Rijeke – Zameta, Drenove, Trsata i Turnića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari