INTERVENIRALI REDARI

LOVRAN Vlasnici vile ilegalno zatvorili dio plaže Peharovo; Ograda ekspresno uklonjena!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U utorak su članice stranke Možemo! održale konferenciju za novinare na plaži Peharovo, gdje su upozorile na to da su vlasnici vile Belmond ogradili dio plaže i time spriječili pristup građanima. Nakon njihove intervencije, pomorski redar Općine Lovran izdao je nalog za uklanjanje metalnih vrata koja su bila zaključana, a koja su do tada onemogućavala prilaz plaži s kopna.

Načelnik Lovrana, Bojan Simonič, potvrdio je Hini da su vrata, koja su ondje bila već oko 20 godina, uklonjena. Rekao je da su vrata ranije bila otključana, te stoga nije bilo potrebe za intervencijom. Nakon što je pomorski redar utvrdio da su vrata zaključana, izdan je nalog za njihovo uklanjanje, jer je iznajmljivač vile svojevoljno zaključao vrata i stavio lokot, onemogućivši pristup plaži. Na pitanje zašto intervencija nije uslijedila ranije, Simonič je odgovorio da nisu imali saznanja da su vrata sada stalno zatvorena, jer je prolaz ranije bio otključan.

Saborske zastupnice stranke Možemo!, Dušica Radojčić i Ivana Kekin, te vijećnica Županijske skupštine, Morena Lekan, istaknule su na konferenciji da lokalne i državne vlasti ignoriraju uzurpaciju pomorskog dobra u Lovranu. Napomenule su da novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, usvojen prije godinu dana, ostaje neproveden zbog pasivnosti lokalnih i državnih vlasti.

Navode kako je lovranska vila Belmond primjer uzurpacije pomorskog dobra, jer vlasnici, obitelj Ćurković, koja se skriva iza danske tvrtke Robson Holdings, protuzakonito onemogućavaju građanima pristup dijelu plaže Peharovo i iznajmljuju vilu, oglašavajući privatni pristup plaži.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari