LOKALNI IZBORI

Lovranski načelnik Bojan Simonič, pobjednik prvog kruga izbora osigurao većinu u općinskom Vijeću

Lovranski načelnik Bojan Simonič, pobjednik prvog kruga izbora osigurao je većinu u općinskom Vijeću čime je omogućen kontinuitet u radu Općine

Nakon ulaska u drugi krug izbora za novi mandat načelnika Lovrana i to s visokih 49,41% glasova, aktualni načelnik Lovrana Bojan Simonič osigurao je i većinu u predstavničkom tijelu Općine Lovran.

“Do sada su se odluke u općinskom Vijeću često izglasavale jednoglasno, iz čega je vidljivo da u Lovranu postoji dobra komunikacija, koja će se s ostvarenom većinom u Vijeću i nastaviti, a to će Općini Lovran donijeti stabilnost i iznimno bitan kontinuitet u vrijeme korona krize. Većinska potpora Vijeća Bojanu Simoniču jamči Općini Lovran brzo konstituiranje, nastavak rada odmah po završetku izbora te relativnu stabilnost općinskih financija jer iako je unatoč korona krizi za vrijeme Simoničevog mandata Općina Lovran u 2020. godini ostvarila proračunski plus od 5.9 milijuna kuna, neizvjesnost situacije u vrijeme pandemije zahtjeva promptno donošenje odluka i kontinuiran nastavak rada Općine”, poručio je Simonič.

Većina u Vijeću postignuta je prije svega kompromisom oko zajedničkih ciljeva što garantira potporu zajedničkim projektima te njihovu neometanu realizaciju. Od iznimne važnosti su strateški kapitalni projekti o kojima ovisi daljnji razvoj Općine Lovran, kao što su društveni dom, poslovna zona, odnosno konačno rješenje obilaznice o kojoj se razmišlja više od 50 godina. Umjesto izgradnje brze ceste u zaleđu Lovrana koja bi Lovran stavila u drugi plan, težit će se povezivanju na tunelsku cestu.

“Iako je i do sada puno učinjeno – u 4 godine odrađeno je više od 100 projekata i zahvata, nastavit će se s daljnjim uređenjem javnih površina, proširenjem groblja, uređenjem parkova i parkova za kućne ljubimce, a neuređene površine na području Općine Lovran dodijeljivat će se na korištenje građanima za uzgoj voća i povrća te boravak u prirodi. Plaže se i dalje neće davati u koncesiju, već se nastaviti s njihovim uređenjem u korist svih stanovnika.”. poručuje Simonič.

Na Lungomaru, kao jednom od zaštitnih simbola Lovrana, i do sada je puno učinjeno, a ostvarivanjem većine u općinskom Vijeću osigurao se i neometan nastavak rada na pripremi projekta Lungomare 2.0, programa u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka, koji bi povezao sva mjesta uz obalu i time povećao turistički potencijal Lovrana. Turističkom potencijalu svakako će doprinijeti i nastavak obnove starogradske jezgre, pa se kroz subvencije planira obnoviti i veći dio starog dijela Lovrana.

Smanjivanje izdataka za plaće uslijed smanjivanja broja dužnosnika i smanjenjem naknada za Vijeće, osigurana su sredstva za kvalitetniju socijalnu politiku, a postignute uštede preusmjerit će se na subvencije za preventivne zdravstvene preglede kao i za podizanje predškolskog standarda.

Općinski načelnik Bojan Simonič izrazio je zahvalnost na potpori građana u prvom krugu izbora te se osvrnuo i na vrlo rano formiranje većine u vijeću, ističući „zadovoljstvo ostvarenom suradnjom koje će Općini Lovran u narednom mandatnom razdoblju omogućiti realizaciju mnogobrojnih projekata, ali i osigurati stabilnost i kontinuitet u poslovanju i djelovanju Općine”.

“Vjerujem da su građani prepoznali uloženi trud i na tome sam im iznimno zahvalan. Pozivam sve da još jednom potvrde svoju podršku 30. svibnja u drugom krugu izbora.”, poručio je aktualni načelnik Lovrana Bojan Simonič.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views